gyógytorna a Sportközpontban


gyógytorna a Sportközpontban

gyógytorna a Sportközpontban


Gyógytorna és sportrehabilitációs edzés
A gyógytorna a mozgásnak egy olyan speciális formája, amely kifejezetten mozgásszervi panaszok, funkciózavarok javítására szolgál. Elsősorban mozgásterápiával és manuális technikákkal kezeli a mozgató szervrendszeri fájdalmakat, diszfunkciókat életkortól függetlenül. A terápia során kezdetben felmérésre kerül a páciens fizikai képessége, állapota. A vizsgálat alapján egyénre szabott kezelési terv kerül felállításra, melyet a páciens a terapeuta segítségével hajt majd végre. A gyógytornász az alkalmak során figyelemmel kíséri a gyakorlatok helyes kivitelezését, javítja azokat, az optimális terhelés elérése érdekében. Nem előírt gyakorlatok alapján zajlanak a gyógytorna alkalmak, hiszen minden ember panasza és fájdalma más és más. A feladatok minden esetben a fizikai állapothoz és az adott funkcióhoz vannak igazítva, a cél pedig ugyanaz: fejlődni és jobban lenni.
Mobilizáció, általános törzsizom erősítés, gerinctorna, tartásjavítás, alsó és felső végtagi sérülések, műtétek utáni rehabilitáció (sportsérülések, protézisműtétek), funkcionális hiányosságok, egyensúly és koordináció fejlesztés, ízületi panaszok, izomfájdalmak, kötőszöveti problémák és számos további mozgásszervi panasz esetén nyújthat javulást.
Sportolók, kifejezetten labdarúgók rehabilitációja az akut sérüléstől az edzésbe való visszatérésig.

A foglalkozás előzetes bejelentkezéshez, időpont egyeztetéshez kötött az oktatóval. A foglalkozás gyógytorna jeggyel vagy 10 alkalmas gyógytorna bérlettel látogatható. A gyógytorna jegy, vagy gyógytorna bérleteten kívül, fitness jegy vagy fitness bérlet vásárlása szükséges, hogy a látogató a konditermet használhassa.

Gyógytornász: Horti Boglárka https://bmesport.hu/trainers/trainer#trainer_89