Órák


Kép a(z) Aerial Flow óráról

Aerial Flow


A légtorna alapjaira épülő, különleges, szórakoztató, saját testsúlyos edzés.
Tehermentesíti az izületeket, javítja az egyensúlyérzéket, fokozza a hajlekonyságot, erősíti az izomzatot. Emellett nagyon élvezetes és mindenki számára kihívásokkal és sikerekkel teli mozgásforma.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Aikido óráról

Aikido


Külsős óratípus - Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Az aikidó tradicionális alapokra épülő modern, japán harcművészet. Alapítója Uesiba Morihei, ismertebb nevén O-szenszej, azaz „Nagymester”, „Nagy tanító”.

Az aikidó gyakorlati technikái a kifinomult mozgáson, az ellenfél erejének érzékelésén és elvezetésén, valamint annak szétszórásán vagy az ellenfélre való visszafordításán alapulnak. Az Alapító (Uesiba Morihei) megfogalmazása szerint az aikidó egy olyan Út, amellyel le tudjuk győzni a konfliktusokat magunkban, és amellyel békét teremthetünk a Világegyetemben. Ennek megfelelően az aikidó gyakorlása során nem létezik ellenfél vagy ellenség, hanem partner van, akit vezetnünk és irányítanunk kell. A gyakorlónak tehát nem a pusztításra, hanem minden esetben az építő jellegű konfliktuskezelésre kell törekednie.

Órarend
Kép a(z) Alakformáló óráról

Alakformáló


Az óra típus magába foglalja azokat az erő-állóképességet fejlesztő gyakorlatokat, melyekkel a teljes test átmozgatása valósítható meg. Az óra 10-15 perces intenzív bemelegítéssel indul. Ezután következik 35-40 percben az egész testre kiterjedően, a nagy izomcsoportok foglalkoztatásával a fejlesztő program. A gyakorlatok végrehajtásához használunk különböző eszközöket, például kézi súlyzót, gumikötelet, Fit ball-t, step padot. A végén pár perces nyújtással zárjuk az órát.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Alapozó Hatha Yoga óráról

Alapozó Hatha Yoga


Ez az Óratípus teljesen az Ászanák pontos elsajátításáról azoknak a helyes kivitelezéséröl szól, az alapokat és a légzéstechnikát is elmagyarázva.
Ebben az Óratipusban is alkalmazom az erő dinamikát és az ellazulás helyes egyensúlyát. A Hatha Jóga lényege az egyensúly létrehozása, az Ászanák és az életünk minden területén. Nagy hangsúly van itt is a légzéstechnikán és az óravégi relaxáción, hogy a vendégek ellazulva és felfrissülve, a stresszt elengedve folytassák a mindennapi életüket. Természetsen a jó zene és az illóolaj itt sem maradhat el.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Body Weight Training  óráról

Body Weight Training


A Body Weight Training a teljes testet és az egész izomzatot átmozgató intenzív edzésforma, amely által „száraz”, feszes és erős izomzat alakítható ki. Az edzések során megvalósul az erő, a koordináció, a mobilitás és a stabilitás fejlesztése. A változatos gyakorlatok mindenkit újabb és újabb kihívások elé állítanak, így a monotonitástól sem kell félni. Ezen az edzésen csak a saját testsúlyunkat használjuk, így kortól, nemtől és edzettségi szinttől függetlenül mindenki számára bátran ajánlom.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Brazil Jiu Jitsu óráról

Brazil Jiu Jitsu


Külsős óratípus - Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

A brazil jiu-jitsu a világ legszofisztikáltabb földharc központú küzdőstílusa. A cél az ellenfél mielőbbi földre vitele és feladásra (‘lekopogásra’, ú.n. tap out-ra) kényszerítése. A bjj gyakorlása bármilyen életkorban elkezdhető. Sikerélményt, testedzést, kikapcsolódást nyújt. Minden különösebb védőfelszerelés nélkül, teljes erővel, maximális kontaktussal gyakorolható minimális sérülésveszéllyel, hiszen amikor a vesztes érzi, hogy alulmarad egyszerűen ‘kopogással’ jelzi a feladást. A brazil jiu-jitsuban minden haladó övfokozat tanári minősítést takar, éppen ezért nem könnyű megszerezni azokat. Vizsga nem létezik, a gyakorlónak folyamatosan kell bizonyítania rátermettségét és technikai tudását, különösképpen a minden edzés végén történő földharc küzdelmek során.

Órarend
Kép a(z) Candlelight Spine Regenerating Relax Yoga/English óráról

Candlelight Spine Regenerating Relax Yoga/English


Candlelight Spine Regenerating Relax Yoga Hour.
Is your back, shoulders and neck tense in your daily routine?Then this Yoga class is for you.
Step out of your stressful outside world, quiet down and get rid of the feeling of tight muscles. How does coming to Yoga help?
First and foremost, to improve your posture. The main focus is on moving the spine longitudinally /Flexio- Extensio/, bending it laterally and moving it through various twisting exercises /Spine Twist/. Unfortunately, the original curvatures of the spine / Lordosis-Kyphosis/ are altered due to prolonged sitting, and tension is created in the back-neck and lumbar region, which can cause slight muscle tightness. At the same time, if the vertebral column is not properly repositioned -stretched, the disc cannot regain its original shape (because it is often compressed in a forward-facing position) and thus will not have its old motion-absorbing effect.
Of course, the deep back muscles that support the spine are also strengthened during the class.
The whole mood of the class is about arriving, looking inwards, stretching. All of this is accompanied by demanding mood music, to which I adjust the intensity and flow of the exercises. Here, the client feels like he is the protagonist, because every movement and energy is all about him. I create an intimate yoga class with candles, LED lights and essential oils to create an even more uplifting experience. At the end, there is a longer focus on relaxation, so that guests can go about their daily lives feeling relaxed and refreshed, letting go of stress.

You can attend training courses by buying a pass or ticket from the Aerobic category or with your AYCM card/pass.

Órarend
Kép a(z) Choreo Kick-Box óráról

Choreo Kick-Box


Mire számíthatsz az órámon?
Ütések, rúgások kombinációjára egy kis koreográfiával megspékelve.

Ez egy magas intenzitású kardiós edzés, ami garantáltan gyilkolja a kalóriát. Itt nem csak a pulzus, de az ütem is felpörög, mert 150–160 bpm-en dübörög a trance és a techno, miközben a partihangulatot extra fénytechnika is fűszerezi.

Időnként az óra fennmaradó részében rámegyünk az izomtónus formálására is különféle kínzóeszközökkel. Ilyen például, kézisúlyzó, tárcsa, kettlebell, stb. Ekkor már kicsit visszaveszünk a tempóból és sokkal lassabb ütemre pumpálunk.
Mindez kikapcsol, segít levezetni a feszkót, ráadásul az állóképességet is növeli!

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Core Yoga /English óráról

Core Yoga /English


In Core Yoga, we move muscles that are rarely used in everyday life. It's radically different from weight training because this type of yoga doesn't increase muscle mass, but strengthens the core muscles. The exercises tone the body nicely, improve spinal stability and body awareness.
At the beginning of the class, we warm up the joints and muscles and stimulate the metabolism of the internal organs with breathing techniques.
After the warm-up, we gradually raise the heart rate above 110, to a level that helps burn stored fat cells. With asanas, we gradually achieve dynamic movement and shape the muscles of the arms, back, abdomen, glutes, buttocks and thighs.
These dynamic exercises are performed in a joint-friendly way, which is ensured by yoga itself, with no sudden movements.
During the asana sequences, all parts of the body are energised and the chakras are flowing with energy.
At the end of the class, there is also the stretching of the muscles, after which we move on to Meditation where we quieten the mind and build the connection with our innerself.

You can attend training courses by buying a pass or ticket from the Aerobic category or with your AYCM card/pass.

Órarend
Kép a(z) Csípőnyitó Hatha Yoga óráról

Csípőnyitó Hatha Yoga


Mi is az a Csípőnyitó Hatha Yoga óra típus? Kinek ajánlott? Amennyiben órákat ülsz a munkád során, akkor biztosan mondhatom, hogy Neked is. A folyamatos ülőmunka folytán a medence izmai bizonyos egyirányú tartást biztosítanak a törzsnek, aminek következtében azok megrövidülnek. Akkor is ajánlott Neked ez a fajta jóga óra, ha erőteljes edzéseket hajítasz végre, mivel ilyenkor túlterheled a csípő izomcsoportját. Mind két esetben az történik, hogy a feszes és meg rövidült medence izmok befékezik a csípő mozgását. Az izmokat itt két részre soroljuk: kelső és külső csípőizmokra. Amennyiben ezek valamelyikében rövidülés keletkezik, akkor itt feszült érzés jön létre, és ez korlátoz a helyes törzs tartásban, illetve a csípő ízületek is beszűkült pályán mozoghatnak.
A jóga órán az izmokat és az ízületeket belemerítjük és számos Ászana gyakorlattal utána elkezdjük aprólékosan kinyújtani. Természetesen nem csak a fizikai blokkokat engedjük el így el, hanem a relaxációban a mentális tehertől is fokozatosan megszabadultok. Így téve kompletté a Hatha Yoga hatását az óra végére.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Dance Training óráról

Dance Training


Nekem való?
Amennyiben az alábbi állítások közül akár 1 is igaz rád, akkor mindenképpen ajánlom számodra a DanceTraining® edzését!

már unod az eddigi edzéseidet
monotonná váltak számodra a különböző aerobic-órák
szeretnél végre lefogyni
szeretnél nőies izomzatot, feszes, karcsú testet
szereted a legújabb, bulis zenéket
szeretnél rugalmasabb, hajlékonyabb lenni
jobb mozgásra vágysz, de a tánchoz nincs tehetséged
imádsz táncolni, és szeretnéd fejleszteni a mozgáskoordinációdat
öregnek érzed magad, hogy tánciskolába járj
botlábad és botfüled van, de szereted a zenét és a mozgást
szeretnéd úgy érezni magad edzés közben, mint egy valódi táncos
nem neked való a koreográfia tanulás

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Dinamic Flow Yoga óráról

Dinamic Flow Yoga


Az óra Anatómiáját különös figyelemmel tervezem meg. Megfigyelhető egy felfelé irányuló erődinamika, pulzus szám emelkedéssel együtt, ahol az izmok és az ízületek bemelegítése után, intenzívebb Ászana gyakorlatok következnek. Kiterjedve a minden izomcsoportra. Majd az óra 3. ik harmadába, már lassítom az erőkifejtést, az ütemet, így csillapodik a pulzus szám is, és hangsúlyt fektetek az alsómedencetáji, gátizmok erősítésére . A végén illóolajjakkal segítem a vendékek ellazulását a relaxáció alatt. Az egész órát hangulatos zene kíséri.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Erő-állóképesség fejlesztés óráról

Erő-állóképesség fejlesztés


hamarosan...

Órarend
Kép a(z) Gerinctréning óráról

Gerinctréning


A gerinctréning a gerincbántalmak kezelésére kifejlesztett csoportos edzésmódszer. Az ülő életmódból kialakuló tartáshibák korrigálására szolgáló mozgásforma, mely főként saját testsúlyos gyakorlatokat használ, azokat sorozatokká építve biztosítja az áramlásszerű testmozgást. Rengeteg mobilizáló és stabilizáló, egyensúlyt és koordinációt fejlesztő gyakorlatot tartalmaz, a folyamatos gyakorlatsoroknak és a beépített magasabb intenzitású részeknek köszönhetően a keringési rendszerre is jótékony hatású. Az egyes izomcsoportok terhelését váltogatjuk egymással, így egy kiegyensúlyozott, nem savasító, jóleső fáradtságot okozó edzéstípus. A sok mobilizáló gyakorlatnak köszönhetően az ízületi mozgékonyságot kiválóan fejleszti. Ennek és a stabilizáló gyakorlatoknak köszönhetően a panaszok kezelésének egy modern, élvezetes, kihívást jelentő alternatívája. Kortól és nemtől függetlenül, mindenkinek ajánlható óratípus. Akkor is, ha már nem egészséges a gerinced (gerincferdülés, deréktáji-, háti-, nyaki fájdalom, kezdődő vagy már meglévő gerincsérv estén is), vagy ha csak tennél valamit a gerincedért, mert sokat ülsz, vagy állsz és szeretnéd megelőzni a fent említett elváltozásokat.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Girly Dance - Haladó óráról

Girly Dance - Haladó


A Girly Dance óra szexi, modern csajos táncóra. Az órán magassarkúban vagy lapos cipőben is táncolhatsz. Könnyedén követhető koregográfia. Erre az órára azokat várjuk akiknek már van tácos tapasztalata.

A Girly Dance ahol igazán nőnek érezheted magad.

Minden alkalommal új egyszerű és követkhető koreográfiát tanulhatsz meg.

Az óra a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel és - bérlettel, valamint AYCM kártyával is látogatható.

Órarend
Kép a(z) Girly Dance - Kezdő óráról

Girly Dance - Kezdő


A Girly Dance óra szexi, modern csajos táncóra. Teljesen kezdőket és haladókat is várunk az órára. Az órán magassarkúban vagy lapos cipőben is táncolhatsz. Könnyedén követhető koregográfia. A Girly Dance ahol igazán nőnek érezheted magad.

Minden alkalommal új egyszerű és követkhető koreográfiát tanulhatsz meg.

Az óra a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel és - bérlettel, valamint AYCM kártyával is látogatható.

Órarend
Kép a(z) Girly Dance - Középhaladó óráról

Girly Dance - Középhaladó


A Girly Dance óra szexi, modern csajos táncóra. Az órán magassarkúban vagy lapos cipőben is táncolhatsz. Könnyedén követhető koregográfia. Erre az órára azokat várjuk akiknek már van minimális tácos tapasztalata.

A Girly Dance ahol igazán nőnek érezheted magad.

Minden alkalommal új egyszerű és követkhető koreográfiát tanulhatsz meg.

Az óra a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel és - bérlettel, valamint AYCM kártyával is látogatható.

Órarend
Kép a(z) Has láb fenék óráról

Has láb fenék


Csajoknak kifejlesztett, olyan alakformáló óratípus, ahol a főszerep a legkritikusabb zónáké.

Hogy minél jobban meg tudjuk dolgoztatni ezen területeket, ezért egy-egy izomcsoportot több blokkban, változatos testhelyzetekben és különböző eszközökkel erősítünk. Ugyanúgy mint a legtöbb órámon, itt sincs megállás!

“Gyere és edz Velünk”

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Hot Iron óráról

Hot Iron


Teljes testet erősítő óratípus nőknek és férfiaknak egyaránt, súlyzórúddal és tárcsával, kombinált feladatokkal. Zenére és különböző ütemre történő, teljes testes, súlyzórudas, erő-állóképességi óratípus. Kezdők és haladók számára egyaránt ajánlott,a nehézségi szint és a feladatok személyre szabottak.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Hot Iron Cross óráról

Hot Iron Cross


Teljes testet erősítő óratípus nőknek és férfiaknak egyaránt, súlyzórúddal és tárcsával, kombinált feladatokkal. Zenére és különböző ütemre történő, teljes testes, súlyzórudas, erő-állóképességi óratípus. Kezdők és haladók számára egyaránt ajánlott,a nehézségi szint és a feladatok személyre szabottak.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Indoor Cycling óráról

Indoor Cycling


A Indoor Cycling az egyik leghatékonyabb zsírégető sport.
Bármikor elkezdhető, edzettségi szinttől függetlenül.
Javítja a keringési rendszert, erősíti a szívet.
Nagymértékben javítja állóképességünket, általános kondíciónkat.
Ízületkímélő
Stressz-oldó hatású
Szórakoztató

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Insanity óráról

Insanity


Ha szeretnél kilépni a komfortzónádból és szereted a kihívásokat, akkor az Insanityt neked találták ki.
Gyere el, adj ki magadból mindent egy őrülten intenzív intervall edzésen, és lépd át a határaidat. Edzés során garantálom, hogy meg fogsz feledkezni a szürke hétköznapok kérdéseiről, hiszen a változatosabbnál változatosabb gyakorlatok folyamatosan követik egymást és mindig új kihívások elé állítanak. Edzés végén hatékony zsírégetésre számíts, mert a kisebb és nagyobb intenzitású gyakorlatoknak köszönhetően felgyorsul az anyagcseréd és a szervezeted regenerálódásához több kalóriát fogsz elégetni, mint egy futásnál. Az edzés különlegessége, hogy még a lassú intenzitású gyakorlatok során se esik a pulzusod 120 alá. Ennek ellenére a saját testsúlyos gyakorlatoknak köszönhetően sem az izomveszteségtől, sem az izmok túlerőltetésétől nem kell tartanod. Edzésen nem csak egy-egy izomcsoportod erősödik, hanem a teljes tested, így az edzés végére minden porcikádat érezni fogod.
Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az edzésformát, akinek célja az erő-állóképesség fejlesztése, a mentális fejlődés, a kívánt és esztétikusabb külső gyors eléréséről nem is beszélve.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Insanity + óráról

Insanity +


Az Insanity+ az Insanity haladó változata.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Jumping Fitness óráról

Jumping Fitness


Egyedileg formatervezett trambulin, a legújabb, leghatékonyabb FITNESS aktivitás, ami koordinálja a test gyorsulását és lassulását, mindeközben kíméli az ízületeket és a gerincet!!!
Minden Jumpingon végzett gyakorlat javítja az anyagcserénket és segít a teljes felfrissülésben.
A JUMPING aerobic gyakorlatokat egy arra való, egyedileg tervezett trambulinnal végezzük, mely átmozgatja az egész testet, tartalmaz nyújtó, cardió, zsírégető, erősítő, lazító elemeket.

JUMPING FITNESS AZOKNAK VALÓ:
- akik szeretnek felszabadultan mozogni
- akik szeretik a vidám csoportos mozgásformát
- kicsit gyerekek akarnak maradni
- erősíteni, formálni szeretnék az izmaikat
- hatékonyan akarnak fogyni
- kímélni akarják az ízületeiket


Mindezek mellett a JUMPING SEGÍT:
Elősegíti a szervezet méregtelenítését
Fejleszti a „motorikus idegrendszert” koordinációt és a stabilitást
Szövet oxigénellátásokat növelni
Emésztést javít
Jótékonyan hat az inkontinenciára
Növeli a tüdő vitálkapacitását
Fáradtságot és menstruációs problémákat enyhíti
Serkenti az anyagcserét miközben csökkenti a túlsúlyt

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Kangoo óráról

Kangoo


Féktelen jókedvvel!

A dinamikus, izzasztó edzés kedvelőit egészen biztosan elvarázsolja ez a módszer. Szökdécselés ötven percen keresztül: mintha csak röpködne a levegőben! 

Mielőtt az ízületeit kezdené félteni, figyelmeztetjük: a térde és a bokája a lehető legnagyobb biztonságban van.

Az edzés kezdetén minden résztvevő speciális kangoo-cipőt húz a lábára, aminek az alján egy rugalmas szerkezet van. Ez segít abban, hogy magasra szökkenhessünk, közben pedig óvja a lábat a talajba csapódás erejétől. Olyan hatékonyan kíméli az ízületeket, hogy azok is kipróbálhatják a kangoot, akik egyébként el vannak tiltva a térdízületeket vagy a gerincet az átlagosnál jobban terhelő sportoktól.

A kangoo-edzés rendkívül intenzív, és a szökdelő mozdulatokat nagyon sokféleképp lehet variálni, így kellően változatos is, és rendkívül hatékony a zsírpárnák eltüntetésében. 
Különösen erőteljesen mozgatja meg az alsótest izmait, keményen dolgoznak a comb és a vádli, nem beszélve a farizmokról.


Kinek ajánljuk:
- Azoknak, akiket a jó zene, a lendületes mozdulatok motiválnak.
- Aki szereti, ha alaposan elfárad, és még jobban megizzad az edzésen.
- Karcsúbb alakra, izmosabb combra és fenékre vágyóknak.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Nincs saját kangoo cipőd? Nem probléma, a Sportközpont recepcióján tudsz kölcsönözni. Kangoo cipő bérlés 800 Ft/ óra.

Órarend
Kép a(z) Kiscsoportos funkcionális óra óráról

Kiscsoportos funkcionális óra


Kiscsoportos funkcionális edzés, programozott edzésterv, garantált fejlődés, erősödj, legyen atletikus a külsőd 8 hét alatt. A létszám korlátozott, maximum 10 fő vehet részt az órán.

A kiscsoportos funkcionális köredzés kiváló önálló edzésforma, vagy tökéletes kiegészítője lehet fő sportágadnak!

Legyen szó úszásról, kerékpárról, labdasportról, az alapok innen erednek. A mindennapokhoz elegendő mozgásforma, és egy hatalmas plusz a sportágadban való előrébb jutáshoz. Az órákat remek hangulat jellemzi, igyekszem mindenkinek a lehető legnagyobb segítséget nyújtani. Egy dolog a kritérium: korán kell kelni! De milyen jó korán letudni azt az edzést! Az órák után még boldogabb napokra számíthatsz!

Tippek, ötletek, hogyan hozd ki magadból a maximumot! Konzultálj az edzőinkkel!
​Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy naprakész legyél: https://www.facebook.com/groups/1151621731607776/?source=create_flow

Az óratípus csak a kiscsoportos órára érvényes jeggyel és bérlettel látogatható!

Órarend
Kép a(z) Krav maga óráról

Krav maga


Külsős óratípus - Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Bárki számára elérhető. A krav maga technikái úgy lettek kialakítva, hogy azokat nemtől, kortól és testi adottságoktól függetlenül akárki hatékonyan alkalmazni tudja.
Valós szituációkban bizonyít. Világszerte számos katonai egység és rendvédelmi szerv közelharc kiképzésének alapja a Krav Maga.
Könnyen megtanulható. A rendszer technikák a természetes, ösztönös emberi védelmi reakciókra épülnek, így azokat rendkívül gyorsan elsajátíthatod.

Órarend
Kép a(z) MAFC aerobik óráról

MAFC aerobik


Külsős óratípus - Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

2011. óta a Műegyetemi Atlétikai és Futball Club Szabadidő szakosztályának Aerobik tanfolyamvezetője vagyok. Aerobik sportoktatói oklevelet a Semmelweis Egyetem, Testnevelési és Sporttudományi Karon (TF) szereztem 2011-ben, azóta tartok órákat a BME-n.

Az órák nehézsége a résztvevők állapotától függően változik, de minden alkalommal garantált az izomláz.
Az órákat a klasszikus aerobik órára építem, vagyis az első fél órában fejlesztjük a koordinációs képességet, a ritmusérzéket és az állóképességet! A klasszikus aerobik mellett változatos gyakorlatokkal az alakunkat is formáljuk. Az órák keretében ízelítőt kaphattok a koreográfiás aerobik, erősítő, alakformáló, boksz, zsírégető, labdás és súlyzós edzésekből, egy alkalommal felelevenítjük az általános iskolai tesióra elemeit, továbbá gerinctorna gyakorlatokat is végzünk, mindezt féléves bontásban. Szerdánként step aerobikkal várlak benneteket. Az óra elengedhetetlen része a megfelelő bemelegítés és az óra végi nyújtás, valamint a jó hangulat! Gyere, próbáld ki te is, meglátod, élvezni fogod!

Kedves mozogni vágyó Hölgyek/Asszonyok!
A MAFC aerobik tanfolyam keretében életkortól függetlenül várom szeretettel azokat, akik szeretik a változatosságot!

Az órák elérhetősége:
Hétfő 17:00-18:00 között, emeleti “Dühöngő” terem
Szerda 16:00-17:00 között, alagsori Aerobic terem

Órarend
  • Óraadók:

Kép a(z) Mat Pilates óráról

Mat Pilates


Április 4-től minden héten csütörtökön 19:30-20:30 között.

A Pilates egy olyan mozgás kultúra, fitneszrendszer, amely a rugalmasságot, az erőt és a testtartást javító gyakorlatokat tartalmaz. A német származású Joseph Pilates fejlesztette ki a Pilatest az 1910-es évek elején. A sérült katonák fizikai állapotának e feljavítására, mint egy Rehabilitációs folyamattal. Majd az 1920 –as években NewYorkban megállapította az első Fitnesz Stúdióját. Itt már Prevenciós mozgás kultúrát is használva az óráiban.

Ma már minden korosztálynak, és fittségi szintnek szól, és gyakorolhatja a Pilatest, mert javítja az egészségét és jó közérzetét is, mivel az alacsony terhelésű gyakorlatok az ízületek megterhelése nélkül végezhetők. Pilates ideális tevékenység a sérült vagy krónikus fájdalmakkal küzdő emberek számára is.

A Mat - Pilates alapelvei közé tartozik, a tudatos testtartás elsajátítása /Vállak, helyzete, lapocka zárása, a hát és nyakgerinc hosszanti-egyenes tartása, és a légzés helyes, tudatos használata is./

Megerősíti a hátizmait, a hasizmait, a gátizmokat, egyszóval a Törzstartó izmokat CORE izmokat. Tónusos lesz a comb és a fenékizomzata is. Ezek tovább fejlesztik a helyes, tudatos testtartás elsajátítását. A csontritkulás megelőzésében is óriási szerepe van.

  • A kiseszközök használatával, Softball mint instabil felület kiválóan segít minket a balance gyakorlatokban, a mozgást végző izomcsoportot együttműködésre kényszeríti, így nagyobb hatást érünk el velük. Az itt keletkező izompumpa pedig javítja a nyirok és a vérkeringést is
  • A Gumiszalag kiválóan alkalmas erősítő, Pilates alapgyakorlatokhoz. Fejleszti, tónusossá teszi az izomzatot. Nagyon hasznos, mivel a mozgás pályájának minden pontján történik erőkifejtés, ezért az izmok célzottan kapnak terhelést. Oldalhajlításokkal nagyon jól át tudjuk mozgatni a test Laterálisrészét is. Természetesen lehet különböző erősségű Band-Fitness használni.
  • Kézisúlyzó, legkedveltebb kiseszközök egyike Ajánlott az 1 kg-os súlyzó használata. Sok helyen lehet segítség a Pilates órákban. Bemelegítés második felétól már használjuk is. Fejleszti és erősíti tónusossá teszi az izmokat a kar és a hát szakaszon egyaránt. Természetesen kisebb és nagyobb ismétlés számmal használjuk, váltakozva az erőkifejtését.
  • Pilates Henger, a sokrétű felhasználása, a gerinc és a csípőgyakorlatokhoz is. nyújt óriási segítséget. Erősíteni tudjuk vele, a gát és a Gluteus maximust /Nagy farizom/ is. Ugyanakkor a medence és a comb izmait le tudjuk nyújtani a speciális gyakorlatsorokkal. Segít az óravégi nyújtásokban is.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Mozgásszervi állapotfelmérés óráról

Mozgásszervi állapotfelmérés


A mozgásszervi állapotfelmérés során aktuális fájdalmaidról faggatlak, arról, hogy mire emlékszel vissza, mikor és hogyan jelentkeztek a tünetek? Ezek után fizikális vizsgálat következik. Ekkor az adott területet szemügyre veszem, az érintett izmokat, ízületeket kitapogatom, megnézem, hogy van-e elváltozás, majd teszteknek vetem alá őket, feltárva, hogy van-e valahol diszfunkció. Fontos, hogy az állapotfelmérésre kényelmes ruhában érkezz. Uraknak rövidnadrág, hölgyeknek sporttop és rövidnadrág ajánlott.


Mi történik az állapotfelmérésen?

Beszélgetünk egy jót.
Gyógyulásod sokkal lendületesebb lesz, ha az bizalomra épül. Meg szeretnélek ismerni, hogyan éled az életed, milyen tevékenységeket végzel nap mint nap. A részletek segítenek a gyógyulásban.

Fizikai vizsgálat
Ezt követően fizikai vizsgálattal folytatjuk, megvizsgálom hogyan reagálsz bizonyos ingerekre. Ezek is rendkívül fontos információt adnak számomra, hogy a megfelelő kezelési tervet állítsuk fel.

Tornázunk egy kicsit.
Hogy a lehető legrészletesebb képet kaphassak a fizikai állapotodról, egy kis tornával folytatjuk. Alapvető mozgásgyakorlatokon keresztül fogom felmérni, hogy melyik régió lehet a problémád oka.

Kezelési terv.
Ha ezekkel megvagyunk, elemzem az összegyűjtött adatokat, felállítom a kezelési tervet, amit veled együtt részletesen átbeszélünk. Ha elfogadod a gyógyulásod receptjét, akkor neki is látunk a munkának.

Órarend
Kép a(z) Muay Thai óráról

Muay Thai


Külsős óratípus - Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Rebecsák Olivér vagyok muay thai sportedző.
2014 óta foglalkozom ezzel a sportággal. 2018-2022 között aktívan versenyeztem amatőr kategóriában. Az edzőtáborok alkalmával rengeteg tapasztalatot szereztem thaiföldi edzőktől.

A muay thai, azaz a „thai boksz”, Thaiföld nemzeti sportja. Ez egy harcművészet, amelynek gyökerei a katonai használatból származnak, és a 13. századra nyúlnak vissza.
A muay thai a „8 végtag művészete” néven ismert, mivel 8 érintkezési pontot használ, nevezetesen ütéseket, könyököket, térdeket és rúgásokat. Ez különbözik a többi állóharc-sporttól, mint például a boksz 2 pont – ököl és a karate 4 pont – ököl és láb.

A csoportos thai boksz edzések mindenki számára látogathatóak, ezért akkor is érdemes őket kipróbálni, ha nem versenyszerűen, hanem csak hobbiból szeretnénk gyakorolni. Kiválóan fejleszti a koncentrációt, türelmet, segít kilépni a komfortzónából. Az edzés fokozatos terhelések hatására javul az állóképesség, illetve az erő. Ha szeretnél fogyni vagy keresel egy hatékony önvédelmet, akkor a legjobb helyen jársz.

Várlak sok szeretettel jó hangulatú edzéseimen.
Az edzések 14 éves kortól látogathatóak, akár teljesen kezdő szinttől nemtől függetlenül.

Edzések időpontja:

Hétfő 19:00-20:00
Péntek 18:00-19:30

Elérhetőségek
+36309158685
toro.muaythai@gmail.com

Órarend
Kép a(z) Pilates óráról

Pilates


Olyan erősítő és nyújtó gyakorlatokból áll, amely elsősorban a test középpontjára koncentrál. A mozgásforma a torna, a gimnasztika, a joga és a tai-chi elemeit ötvözi. A pilates-tréning döntő ismertetőjelei a mozgáskontroll és koncentráció. A középpontban a mozgáskivitelezés precizitása, valamint a mozgásfolyamatosság és a tudatos légzés áll. A pilates órán nagy szerepet kap a gerincstabilizáló izmok és a core izomzat erősítése, amire napjainkban nagy szükség van az ’ülő életmód’ mellett, emellett segít az állóképességünk megszerzésében, visszaállítja testünk rugalmasságát és csökkenti a stresszt.

Nemtől és kortól függetlenül mindenki számára ajánlott, kiváló edzésforma akkor is, ha az alakformálás a fő cél, hiszen ezen mozgásforma serkenti az anyagcserénket és javítja vérkeringésünket is.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Rehabilitációs edzés óráról

Rehabilitációs edzés


Azokra a területekre, ahol fájdalmat érzel, vagy valamilyen eltérés mutatkozik, tehát az adott izom nem megfelelően látja el feladatát, személyre szabott, korrekciós gyakorlatsort állítok össze, melyet minden további alkalommal levezetek, koordinálok, hasonlóan egy személyi edzéshez. Ennek segítségével érjük el azt, hogy újra visszatérjen az izomegyensúly és elmúljon a fájdalom. A továbbiakban szükséges ügyelni arra, hogy ez a kiegyensúlyozott állapot a korrekciós edzésekkel fennmaradjon. Ehhez, nem csupán a problémás területtel foglalkozunk, hanem a testet teljes egészében figyelembe véve végezzük a gyakorlatokat. Így terjed ki az edzések pozitív hatása az izomzat funkcionális kiegyensúlyozottságára, erejére, az ízületek teljes mozgástartományára és az egyensúlyérzékre. Az edzések alatt különféle eszközök legszélesebb skálája áll rendelkezésünkre, többek között gumiszalagok, hengerek, labdák, súlyok, instabil felszínek is.

Órarend
  • Óraadók:

Kép a(z) SpineUp óráról

SpineUp


Áprilistól újra az órarendben.

SpineUp! Preventív gerinctréning

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Step Kick-box óráról

Step Kick-box


hamarosan...

Órarend
Kép a(z) Stresszoldó Gerinc Yoga óráról

Stresszoldó Gerinc Yoga


A hátad a vállad a nyakad feszült a mindennapokban? Akkor ez a Yoga óra épp neked szól.
Lépj ki a stresszel teli külvilágodból, csendesedj le és szabadulj meg a feszessé vált izmok érzésétől. Miben segít, ha eljössz jógázni? Elsősorban a tartásjavításban. A főszerep a gerinc átmozgatása, hosszirányban /Flexio- Extenzio/ oldalirányban való hajlítása, valamint a különböző csavaró-gyakorlatokkal való /Spine Twist/ átmozgatása. A hosszantartó ülő testhelyzet miatt, sajnos a gerinc eredeti görbületei /Lordosis-Kyphosis/ megváltoznak, ekkor keletkezik a háti-nyaki és az ágyéki szakaszban feszültség, ami már enyhe izom feszességet is okozhat. Ugyanakkor a csigolyaoszlop, ha nincs kellőképen átmozgatva –megnyújtva, akkor a porckorong nem tudja visszanyerni eredeti formáját, mert sokszor előrehajolt állapotban összenyomjuk és így nem lesz meg a régi mozgáscsillapító hatékonysága.
Természetesen a gerincet segítő mélyhátizmokat is megerősítjük az óra folyamán.
Az egész óra hangulata, a megérkezésről, a befele figyelésről, a nyújtásokról, szól. Mindezeket aláfestő igényes hangulatos zenék kísérik, amikhez igazítom az gyakorlatok intenzitását, hullámzását. A vendég itt úgy érzi magát, ahol csak Ö a főszereplő, mert minden mozdulat, energia csak róla szól. A hangulatot és a bensőséges jógaórát, gyertyákkal, led fénnyel és illóolajokkal hozom még felemelőbb élményé. A végén hosszabb hangsúly van a relaxáción, hogy a vendégek ellazulva és felfrissülve, a stresszt elengedve folytassák a mindennapi életüket.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Stroops óráról

Stroops


Ezen az edzésen 39 fő tud egyszerre részt venni. Három csapatban, három állomáson keresztül jutunk el a kimerülésig.

Az óra ahol a “még 2 perc” új értelmet nyer! Gyakorlat végzés közben mikor azt érzed nem bírod tovább, feltekintve mindenkin ugyanezt látod, de mivel még van pár perc, nyomod tovább! Edzés végén pedig elégedetten távozol, mivel megint sikerült a maximumot kihozni Magadból! Az órákon biztatunk és tanítunk Titeket, javítunk és segítünk Benneteket! Az edzések végzésével növelni tudod állóképességedet, erődet és core-stabilitásodat. Sokféle eszközt használunk (Stroops, kettlebell, kézi súlyzó, TRX) ezért óráink elég változatosak.

“Az órákat összetartó-lelkes csapat, jó zene és remek hangulat jellemzi.“

Tippek, ötletek, hogyan hozd ki magadból a maximumot! Konzultálj az edzőinkkel!
​Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy naprakész legyél: https://www.facebook.com/groups/707946055974477/

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Stroops mini óráról

Stroops mini


Ez a köredzés jellegű óra hatékonyan ötvözi az izomerő fejlesztését a kardiovaszkuláris állóképesség javításával, miközben észre sem veszed és máris fogytál, erősödtél, formásodtál.
Az óra 3 blokkból épül fel, köztük pihenővel. Mindegyik blokkban a saját testsúlyos gyakorlatok és a színes eszközhasználat garantálja, hogy minden porcikádat érezni fogod óra végére.
Kezdőknek, újrakezdőknek is bátran ajánlom, hiszen magadnak osztod be az erődet, a súlyokat minden esetben saját edzettségi szintednek megfelelően választjuk ki.
A fejlődés garantált!
Gyere és próbáld ki!

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Személyi edzés óráról

Személyi edzés


Miért érdemes személyi edzőhöz fordulni?

Mert a szakember által végzett és koordinált edzés során a vendég gyorsabban és hatékonyabban éri el a kívánt célt.

A személyi edzés mindig egyénre szabott, az adottságnak és a fizikai állapotnak megfelelően zajlik.

Az edző a gyakorlatok pontos és precíz végrehajtására tanítja meg a klienst.

A személyi edző motiválja a vendéget.

Preventív segítséget nyújt. Segít megelőzni az esetleges sérüléseket.

Segít a helyes táplálkozás kialakításában.

Órarend
Kép a(z) TRX köredzés óráról

TRX köredzés


Az órán TRX kötéllel, súlyokkal, különböző eszközök segítségével, időre dolgozunk. 8-9 állomáson keresztül, minden testrészre erősítünk.

A TRX fejleszti a törzs-és a hasizmokat, fejleszti az egyensúly és az állóképességet. A feladatok, állomások minden órán változnak.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Teremedző óráról

Teremedző


Konditermünkben teremedzőink segítségedre vannak. Fordulj hozzájuk bátran.

Órarend
Kép a(z) Tradicionális Hatha Joga óráról

Tradicionális Hatha Joga


Ez az Óratípus teljesen az Asanak pontos elsajátításáról azoknak a helyes kivitelezéséröl szól, az alapokat és a légzéstechnikát is elmagyarázva.
Az ülőmunkát végző vendégek elsődleges ajánlott óratípusa. A Fundamentális Ászanák adják az alapokat, amik több ezeréves anatómiai tapasztalattal lettek létrehozva. Segítik az ülőmunka által megrövidült izmok kinyújtását, mint a felsőtesten, mint a végtagokon egyaránt. A csavarásokkal, pedig oldjuk a blokkokat és kötött ízületeket is, ami még fontos hozadéka a méregtelenítés is. Csípőnyitó gyakorlatok pedig oldják a kötött Ízületeket, és így a járás is könnyebbé vállik. Szinte egész napra átolajozzuk az ízületeket.
Ebben az Óra típusban is alkalmazom az erő dinamikát és az ellazulás helyes egyensúlyát.
A Hatha Jóga lényege az egyensúly létrehozása, az Ászanák és az életünk minden területén. Nagy hangsúly van itt is a légzéstechnikán és az óravégi relaxáción, hogy a vendégek ellazulva és felfrissülve, a stresszt elengedve folytassák a mindennapi életüket. Termesztésen a jó zene és az illóolaj itt sem maradhat el.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Zsírégető Dinamikus Yoga óráról

Zsírégető Dinamikus Yoga


Az ülő testhelyzet által megrövidült izmokat megnyújtjuk, a törzs izmokat, core izmokat megerősítjük, így a gerinc tartása is javulni fog, valamint a testtudat is fejlődik.
A bemelegítés után fokozatosan felemeljük a pulzus számot a 110-es tartomány fölé, ahol megkezdődik a mozgáshoz szükséges energia elégetése a zsír raktárkából. Az Asanakat felhasználva fokozatos erődinamikus mozgás jön létre. Ezzel formáljuk a kar, formálódik a fenékizom is. A vádli szálasodik és az egész test izmos, és kifejezetten megnyúlnak az izmok, és gyémánt erőssé vállnak.
Ezeket a dinamikus gyakorlatokat ízület kímélő módon végezzük. Ezt maga a jóga biztosítja, nincsenek hírtelen mozdulatok.
Az óráimnak tudatos anatómiai felépítése van, valamint fontos szerepet tölt be a prevenció is. Fokozatosan építem bele óráimba a különböző légzéstechnikákat, amelyekkel bemelegítjük az ízületeket, felpezsdítjük a belső szervek anyagcseréjét. A tudatos légzés esszenciális az elme és a test összehangolt munkájának elérésében a jógagyakorlatok közben, mely rengeteget segít majd a tanulásban is. Az ászana gyakorlatok alatt a test minden részegysége megtelik energiával, a csakrákban megindul az energia áramlása.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
  • Óraadók:

Kép a(z) Zsírégető és has óráról

Zsírégető és has


Intervall típusó óraként tartom, azaz a magasabb és alacsonyabb intenzitású gyakorlatszakaszok váltakoznak, meghatározott időhöz, vagy ismétlésszámhoz kötve; step padon, vagy anélkül, sok-sok hasizmot erősítő elemmel kombinálva.Az intervall edzés csodája, hogy az eddigi leghatékonyabb módszer az állóképesség fejlesztésére, és az anyagcsere serkentésére; megtartva ezt a jótékony hatását az edzés utáni, és a köztes időszakokban is!

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Zumba óráról

Zumba


A világon nagy teret hódító Zumba® fitness elhozta az alakformálás új módszerét. A Zumba® egyesítve a latin ritmusokat könnyen tanulható lépésekkel, mozdulatokkal, páratlanul egyedülálló fitnessprogramot hozott létre.

Egy 60 perces zumba oktatás alkalmával kb. 600 kalóriát égetsz el, miközben növeled az állóképességed, strapabíróképességed.
A táncokba beépített zumba® gyakorlatokkal erősíted izmaidat és formálod alakod úgy, hogy nem is tudsz róla.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Ökölvívás óráról

Ökölvívás


Külsős óratípus - Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Az ökölvívás az a nemes olimpia sportágunk, amely megkérdőjelezhetetlen nevelő hatással bír. Mind testileg, mind mentálisan kitolja a határainkat és megtanít minket az önismeretre, tiszteletre, kitartásra, alázatra. Ha szeretnéd magas szinten elsajátítani az ökölvívást egy biztonságos és kontrollált környezetben, akkor szeretettel várlak az edzéseken.

Edzések időpontjai: hétfő, kedd és csütörtök 16:00-17:00 óra között

Dobos Ádám

(36-30/514-3154)

ökölvívó edző

https://www.facebook.com/Adamboxedzo

Órarend