Órák


Kép a(z) Aerial Flow óráról

Aerial Flow


A légtorna alapjaira épülő, különleges, szórakoztató, saját testsúlyos edzés.
Tehermentesíti az izületeket, javítja az egyensúlyérzéket, fokozza a hajlekonyságot, erősíti az izomzatot. Emellett nagyon élvezetes és mindenki számára kihívásokkal és sikerekkel teli mozgásforma.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Aikido óráról

Aikido


Az aikidó tradicionális alapokra épülő modern, japán harcművészet. Alapítója Uesiba Morihei, ismertebb nevén O-szenszej, azaz „Nagymester”, „Nagy tanító”.

Az aikidó gyakorlati technikái a kifinomult mozgáson, az ellenfél erejének érzékelésén és elvezetésén, valamint annak szétszórásán vagy az ellenfélre való visszafordításán alapulnak. Az Alapító (Uesiba Morihei) megfogalmazása szerint az aikidó egy olyan Út, amellyel le tudjuk győzni a konfliktusokat magunkban, és amellyel békét teremthetünk a Világegyetemben. Ennek megfelelően az aikidó gyakorlása során nem létezik ellenfél vagy ellenség, hanem partner van, akit vezetnünk és irányítanunk kell. A gyakorlónak tehát nem a pusztításra, hanem minden esetben az építő jellegű konfliktuskezelésre kell törekednie.

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) Alakformáló óráról

Alakformáló


Az óra típus magába foglalja azokat az erő-állóképességet fejlesztő gyakorlatokat, melyekkel a teljes test átmozgatása valósítható meg. Az óra 10-15 perces intenzív bemelegítéssel indul. Ezután következik 35-40 percben az egész testre kiterjedően, a nagy izomcsoportok foglalkoztatásával a fejlesztő program. A gyakorlatok végrehajtásához használunk különböző eszközöket, például kézi súlyzót, gumikötelet, Fit ball-t, step padot. A végén pár perces nyújtással zárjuk az órát.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
  • Óraadók:

Kép a(z) Alakformáló extra óráról

Alakformáló extra


"Az óra ahol folyamatos mozgásban vagyunk"

Olyan óratípus, amely a teljes Testünket átmozgatja, erőt és állóképességet fejlesztő gyakorlatokat is magába foglal. Intenzív bemelegítéssel kezdünk. Ezután következik 40-45 percben, az egész Testünkre a nagy izomcsoportokat fejlesztő,formáló és keringési rendszert fejlesztő gyakorlatok váltakozása. Szóval, ha éppen nem a kerek vállakért, vagy farizmért dolgozunk , akkor is mozgásban vagyunk. Az óra végén mobilizálunk. Segít a feszes, tónusos izomzat, a kerek popsi, a formás vállak, karcsú derék és izmos hasfal kialakításában. Kortól és edzettségi állapottól függetlenül bárkinek ajánljuk. A gyakorlatokhoz gyakran használunk eszközöket.

Órarend
Kép a(z) Brazil Jiu Jitsu óráról

Brazil Jiu Jitsu


A brazil jiu-jitsu a világ legszofisztikáltabb földharc központú küzdőstílusa. A cél az ellenfél mielőbbi földre vitele és feladásra (‘lekopogásra’, ú.n. tap out-ra) kényszerítése. A bjj gyakorlása bármilyen életkorban elkezdhető. Sikerélményt, testedzést, kikapcsolódást nyújt. Minden különösebb védőfelszerelés nélkül, teljes erővel, maximális kontaktussal gyakorolható minimális sérülésveszéllyel, hiszen amikor a vesztes érzi, hogy alulmarad egyszerűen ‘kopogással’ jelzi a feladást. A brazil jiu-jitsuban minden haladó övfokozat tanári minősítést takar, éppen ezért nem könnyű megszerezni azokat. Vizsga nem létezik, a gyakorlónak folyamatosan kell bizonyítania rátermettségét és technikai tudását, különösképpen a minden edzés végén történő földharc küzdelmek során.

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) Capoeira óráról

Capoeira


Brazil harcművészet, akrobatikus elemekkel tűzdelt, történelmi hagyományokon alapuló zenével kísért küzdősport. Kicsik és nagyok, ügyesebbek és a sportban kevésbé járatosak is űzhetik. Rendkívüli sokoldalúságot kíván és nyújt egyszerre: nemcsak sport, zene, kulturális ismeretek, de közösségi funkciói miatt is igen népszerűvé vált Európában az utóbbi évtizedekben.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Cheerleading óráról

Cheerleading


Sziasztok!

Wellai Yvette vagyok a BME Winner Cheerleaders koreográfusa, edzője.

Köztünk a helyed, ha idámod a zenét, a nagy energiájú táncokat és szívesen látnád magad dögös Cheerleaderként.

A legelszántabbak kipróbálhatják milyen is a mindenre elszánt NB1-es sportmeccsek miliőjében fellépni és szívvel-lélekkel szurkolni. A pomponok mellett a sok tánc, erősítés, szuper csapat, ami Rád vár!

A csatlakozás folyamatos.

Kezdőket is várok szeretettel!

Wellai Yvette

Órarend
Kép a(z) Core +Váll óráról

Core +Váll


Érezted már, hogy egy-egy edzés után kicsit furán, kellemetlenül húzódik itt-ott a Tested? Esetleg még fájdalom érzet is társul hozzá? Talán már meg is szoktad, mert ez az érzés a mindennapjaid velejárója? Gyakorta reggel amikor felkelsz fáj a vállad vagy a nyakad?
Gondolkoztál már azon, hogy mi lehet ennek az okozója? A Tested jelez Neked!

Ha egy rendszer elemei jó helyen vannak, akkor lehetőségük van jól működni. Ha egy gépezetben két amúgy kompatibilis elem, nincs a helyén teljesen, attól még ugyan itt-ott megakadva, de működhet tovább. Azonban előbb-utóbb elemei szép lassan elkopnak, tönkre mennek és akkor a rendszer teljesen leáll.
Ha a biciklid kerékben nyolcas keletkezik, többnyire akkor is tudsz vele tovább tekerni, de az utad nem lesz egyenletes, gördülékeny, hiszen amikor a felnihez helyenként hozzáér a fékpofa, akkor az a mozgást akadályozza. A fékpofa lassan elkopik, tönkremegy.
Ha a biciklidet elviszed szervízbe, ahol a kereket kiigazítják, utána újra könnyedén tudsz vele tovább tekerni.

Ha a Testünk rendszerébe kerül a hiba, javítsuk ki még időben azt is!

Tudtad, hogy a vállad, vállöved, thorakális gerinced (a gerinced azon szakasza, ahol a bordáid csatlakoznak hozzá) megfelelő együttműködésével tudod csak létrehozni a felső végtagi mozgásaidat helyesen és biztonságosan?
Ehhez az kell, hogy az izmaink tudják a saját dolgukat és kellőképpen mobilak és stabilak legyenek.
Például tudtad, hogy a lapockáinknak kiemelkedő szerepe van a vállmozgásaink végrehajtásában? Mit jelent ez?
Ahhoz, hogy a vállunk a szabadon tudjon mozogni, szükség van a lapockáink stabilitására. Vagyis, ha a lapockánk stabil, a rajta eredő izmainknak lehetőségük van arra, hogy megfelelően tudják végezni karunk biztonságos és akadálytalan mozgatásait. Így tudja a vállízületünk a maximális (1800-os) mozgáspályát végigvinni fájdalom és sérülés nélkül.
A lapockáink stabilitásának kialakítása mellett fontos, hogy megfelelőképpen mobilizáljuk ízületeinket, és megnyújtsuk az izmainkat.
Ez nem egy hagyományos értelemben vett válledzés. Ez egy segítség ahhoz, hogy amikor a válladra edzel, azt maximális hatékonysággal és biztonsággal tehesd meg. Segítség ahhoz, hogy mindennapjaidat komfortosan, fájdalommentesen élhesd és, hogy megelőzd a bajt.
Megtanuljuk a helyes testtartást, izmaink, ízületeink harmonikus együttműködtetését.

Egyszerűen mondva: mindent szépen „visszapakolunk a helyére”, hogy az edzéseidet a legmagasabb hatékonysággal és biztonsággal végezhesd, és hogy fájdalommentesen élhesd mindennapjaidat.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Core+Stretching óráról

Core+Stretching


Olyan óratípus, amely nem csupán az általános közérzetet javítja, hanem minden edzésforma remek kiegészítője lehet.
Mi is az a core-stabilizáció? A lumbális gerinc és a medence neutrális helyzetének izommunkával történő fenntartása a gyakorlatok végzése közben.
Mit is jelent ez?
Megerősítjük testünk központi (core) szakaszát.
Miért jó ez?
Azáltal, hogy stabilizálódnak a coreizmaink, testtartásuk javul, megszűnhetnek az ebből adódó esetleges fájdalmaink, általános közérzetünk jelentősen javul.
Helyes testtartásunk kialakulásával laposodik a hasfalunk, erősebb stabilabb lesz a testképünk.
Kutatások bizonyítják, hogy a core-szakaszunk rendszeres trenírozásával a többi sportágban jelentősen nőhet a teljesítményünk.
Az órát egy hosszabb strechinggel (nyújtással ) zárjuk, mely minden edzésnek fontos eleme kell hogy legyen.
iIzomláz várható-e? Igen, csak olyan izmainkban, amelyeknek a létezéséről eddig esetleg nem is tudtunk.

Az óratípus látogatható fitness és aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával is.

Órarend
Kép a(z) Dance Training óráról

Dance Training


Nekem való?
Amennyiben az alábbi állítások közül akár 1 is igaz rád, akkor mindenképpen ajánlom számodra a DanceTraining® edzését!

már unod az eddigi edzéseidet
monotonná váltak számodra a különböző aerobic-órák
szeretnél végre lefogyni
szeretnél nőies izomzatot, feszes, karcsú testet
szereted a legújabb, bulis zenéket
szeretnél rugalmasabb, hajlékonyabb lenni
jobb mozgásra vágysz, de a tánchoz nincs tehetséged
imádsz táncolni, és szeretnéd fejleszteni a mozgáskoordinációdat
öregnek érzed magad, hogy tánciskolába járj
botlábad és botfüled van, de szereted a zenét és a mozgást
szeretnéd úgy érezni magad edzés közben, mint egy valódi táncos
nem neked való a koreográfia tanulás

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) Emocean Yoga óráról

Emocean Yoga


Az Ocean yoga Amerikában már ismert, és közkedvelt szárazföldi változata a SUP (stand up and paddle) yogának, amihez nincs másra szükségünk csak egy jógamatracnyi helyre és egy emocean yoga deszkára. A gyakorlatokat egy speciális, instabil eszközön végezzük, amely a vízen való billegést imitálja, ezzel növelve a gyakorlatok intenzitását valamint az összpontosítást. A ringatozó mozgás és a fokozott koncentráció lenyugtatja az elmét, ezért kiváló stresszoldó módszer. A folyamatos egyensúlyozásnak köszönhetően a mély izmok egész gyakorlás közben aktívak, így fejlesztve az egész testet, feszesítve az izmokat. Az órán mindenki megtalálja a számára megfelelő kihívást és sikerélményt.

Az órákra előzetes regisztráció javasolt az eszközhasználat miatt. Jelentkezni a http://www.emoceanyoga.com oldalon lehetséges!

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) Gerinctorna Orsival óráról

Gerinctorna Orsival


Gerinctorna Orsival:

Szeretettel várok mindenkit a tornáimon edzettségtől, kortól és nemtől függetlenül. Ajánlom annak, aki:

• gerincpanaszokkal küzd,

• nagyfokú stressznek van kitéve,

• változtatna mozgásszegény életmódján,

• megelőzné mozgásszervi problémáit

• szakember által vezetett foglalkozásra vágyik.

Minden órám a helyes testtartás beállításával kezdődik, melyet egy rövidebb intervallumú bemelegítés követ. A torna fő részét a fokozatosság elve szerint felépített erősítő blokk alkotja, ahol kiemelt szerepet kapnak a gerinc stabilitásáért felelős törzsizmok. A gyakorlatokat az egyszerűség és a jól követhetőség jellemzi, nincsenek koreográfiák és bonyolult mozdulatsorok. Ügyelek arra, hogy az ízületeket kímélve erősítsük az izmokat. A torna végén a megdolgoztatott izomcsoportok nyújtására kerül sor, majd egy rövidebb relaxációval kívánok mindenkinek jó pihenést. Heti kétszer 50 perc gyógytornával már sokat tehetsz saját és legfőképpen gerinced egészségéért. Csökkentheted vagy akár meg is szüntetheted fájdalmaidat és javíthatod stressztűrő képességedet.

Tornáimon garantált a jóleső elfáradás és azzal együtt az izzadás, úgyhogy mindenképpen hozz magaddal váltás ruhát, vizet és a higiénia érdekében zoknit, illetve törölközőt.

Kérlek, minden órára jelentkezz be e-mail-ben, sms-ben vagy akár személyesen.

Várlak sok szeretettel!

Elérhetőségeim:

+3630/644-7471

borso21@gmail.com

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel.

Az órára az oktatónál váltható belépőjegy, valamint AYCM kártyával is látogatható.

AYCM kártyával a Sportközpont recepcióján lehet beregisztrálni az órára. Az ott kapott cetlit, add át az oktatónak.

Órarend
Kép a(z) Gerinctréning óráról

Gerinctréning


A gerinctréning a gerincbántalmak kezelésére kifejlesztett csoportos edzésmódszer. Az ülő életmódból kialakuló tartáshibák korrigálására szolgáló mozgásforma, mely főként saját testsúlyos gyakorlatokat használ, azokat sorozatokká építve biztosítja az áramlásszerű testmozgást. Rengeteg mobilizáló és stabilizáló, egyensúlyt és koordinációt fejlesztő gyakorlatot tartalmaz, a folyamatos gyakorlatsoroknak és a beépített magasabb intenzitású részeknek köszönhetően a keringési rendszerre is jótékony hatású. Az egyes izomcsoportok terhelését váltogatjuk egymással, így egy kiegyensúlyozott, nem savasító, jóleső fáradtságot okozó edzéstípus. A sok mobilizáló gyakorlatnak köszönhetően az ízületi mozgékonyságot kiválóan fejleszti. Ennek és a stabilizáló gyakorlatoknak köszönhetően a panaszok kezelésének egy modern, élvezetes, kihívást jelentő alternatívája. Kortól és nemtől függetlenül, mindenkinek ajánlható óratípus. Akkor is, ha már nem egészséges a gerinced (gerincferdülés, deréktáji-, háti-, nyaki fájdalom, kezdődő vagy már meglévő gerincsérv estén is), vagy ha csak tennél valamit a gerincedért, mert sokat ülsz, vagy állsz és szeretnéd megelőzni a fent említett elváltozásokat.

Órarend
Kép a(z) Gerinctréning óráról

Gerinctréning


Minden korosztályú, edzettségi szintű ember számára ajánlott, olyan speciális fitneszóra típus, mely a gerinc egészségének megőrzésére fekteti a főhangsúlyt.
Az óra fokozatos felépítésű, így bárki számára jól követhető. Az óra elején mobilizáló, majd erősítő,koordinációs képességet fejlesztő gyakorlatokat végzünk.
Sor kerül testünk core -központi- szakszának stabilizálására, erősítésére és hasizom gyakorlatokra is, természetesen gerincünk maximális védelme mellett. Mivel a nyújtás nagyon fontos összetevője az egészséges, harmonikus testfelépítés kialakításának, ezért az órát egy hosszabb streching blokkal zárjuk (ne feledjük a megrövidült izom, mindig gyenge izom).
Az óra során megtanuljuk felvenni a helyes testtartásunkat, melyet kis idő múlva már akaratlanul is minden tevékenységünk során gyakorolni fogunk, ezzel is javítva általános közérzetünket.

Az óratípus látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel és bérlettel, valamint AYCM kártyával is.

Órarend
Kép a(z) Girly Dance - Haladó óráról

Girly Dance - Haladó


A Girly Dance óra szexi, modern csajos táncóra. Az órán magassarkúban vagy lapos cipőben is táncolhatsz. Könnyedén követhető koregográfia. Erre az órára azokat várjuk akiknek már van tácos tapasztalata.

A Girly Dance ahol igazán nőnek érezheted magad.

Minden alkalommal új egyszerű és követkhető koreográfiát tanulhatsz meg.

Az óra a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel és - bérlettel, valamint AYCM kártyával is látogatható.

Órarend
Kép a(z) Girly Dance - Kezdő óráról

Girly Dance - Kezdő


A Girly Dance óra szexi, modern csajos táncóra. Teljesen kezdőket és haladókat is várunk az órára. Az órán magassarkúban vagy lapos cipőben is táncolhatsz. Könnyedén követhető koregográfia. A Girly Dance ahol igazán nőnek érezheted magad.

Minden alkalommal új egyszerű és követkhető koreográfiát tanulhatsz meg.

Az óra a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel és - bérlettel, valamint AYCM kártyával is látogatható.

Órarend
Kép a(z) Has láb fenék óráról

Has láb fenék


Olyan alakformáló óratípus, ahol a főszerep a legkritikusabb zónáké. Hogy minél jobban meg tudjuk dolgoztatni e területeket, ezért egy-egy izomcsoportot több blokkban, változatos testhelyzetekben és különböző eszközökkel erősítünk.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Hot Iron Cross óráról

Hot Iron Cross


Teljes testet erősítő óratípus nőknek és férfiaknak egyaránt, súlyzórúddal és tárcsával, kombinált feladatokkal. Kezdők és haladók számára egyaránt ajánlott,a nehézségi szint és a feladatok személyre szabottak.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Jumping Fitness óráról

Jumping Fitness


Egyedileg formatervezett trambulin, a legújabb, leghatékonyabb FITNESS aktivitás, ami koordinálja a test gyorsulását és lassulását, mindeközben kíméli az ízületeket és a gerincet!!!
Minden Jumpingon végzett gyakorlat javítja az anyagcserénket és segít a teljes felfrissülésben.
A JUMPING aerobic gyakorlatokat egy arra való, egyedileg tervezett trambulinnal végezzük, mely átmozgatja az egész testet, tartalmaz nyújtó, cardió, zsírégető, erősítő, lazító elemeket.

JUMPING FITNESS AZOKNAK VALÓ:
- akik szeretnek felszabadultan mozogni
- akik szeretik a vidám csoportos mozgásformát
- kicsit gyerekek akarnak maradni
- erősíteni, formálni szeretnék az izmaikat
- hatékonyan akarnak fogyni
- kímélni akarják az ízületeiket


Mindezek mellett a JUMPING SEGÍT:
Elősegíti a szervezet méregtelenítését
Fejleszti a „motorikus idegrendszert” koordinációt és a stabilitást
Szövet oxigénellátásokat növelni
Emésztést javít
Jótékonyan hat az inkontinenciára
Növeli a tüdő vitálkapacitását
Fáradtságot és menstruációs problémákat enyhíti
Serkenti az anyagcserét miközben csökkenti a túlsúlyt

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
  • Óraadók:

Kép a(z) Jóga óráról

Jóga


Hatha jóga

A Jóga ősi művészetének gyakorlása bámulatos hatással van testi egészségünkre, szellemi
frissességünkre és lelki erőnlétünkre egyaránt. Ellenállóvá tesz minket a modern élet testi (pl. derék és hátfájás, keringési zavarok) és lelki bántalmaival (stressz, depresszió, koncentráció-hiány) szemben; szervezetünk öngyógyító folyamatait serkentve visszabillenti energiaháztartásunk egyensúlyát és utat nyit a növekedés belső és külső lehetőségeinek.

Az órákon a Hatha-jóga rendszerére épülő, anatómiailag precízen kidogozott gyakorlatok alatt a mély és tudatos légzésen keresztül fókuszáljuk a tudatunkat, és vesszük vissza hatalmunkat fokozatosan saját testünk irányítása felett. A bemelegítést követően különféle asanak gyakorlása során erősítjük vázizomzatunkat és növeljük gerincünk rugalmasságát, miközben a különféle izomcsoportjaink finom összehangolásával fejlesztjük koordinációs képességeinket és mélyítjük testtudatunkat. Az órák zárásaként relaxációval aktiváljuk a para-szimpatikus idegrendszerünket az öngyógyító folyamatok serkentéséhez, illetve így támogatjuk a tanultak rögzülését a testünkben a minél gyorsabb fejlődés ösztönzése érdekében.

Az óratípus látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel és bérlettel valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Kangoo óráról

Kangoo


Féktelen jókedvvel!

A dinamikus, izzasztó edzés kedvelőit egészen biztosan elvarázsolja ez a módszer. Szökdécselés ötven percen keresztül: mintha csak röpködne a levegőben! 

Mielőtt az ízületeit kezdené félteni, figyelmeztetjük: a térde és a bokája a lehető legnagyobb biztonságban van.

Az edzés kezdetén minden résztvevő speciális kangoo-cipőt húz a lábára, aminek az alján egy rugalmas szerkezet van. Ez segít abban, hogy magasra szökkenhessünk, közben pedig óvja a lábat a talajba csapódás erejétől. Olyan hatékonyan kíméli az ízületeket, hogy azok is kipróbálhatják a kangoot, akik egyébként el vannak tiltva a térdízületeket vagy a gerincet az átlagosnál jobban terhelő sportoktól.

A kangoo-edzés rendkívül intenzív, és a szökdelő mozdulatokat nagyon sokféleképp lehet variálni, így kellően változatos is, és rendkívül hatékony a zsírpárnák eltüntetésében. 
Különösen erőteljesen mozgatja meg az alsótest izmait, keményen dolgoznak a comb és a vádli, nem beszélve a farizmokról.


Kinek ajánljuk:
- Azoknak, akiket a jó zene, a lendületes mozdulatok motiválnak.
- Aki szereti, ha alaposan elfárad, és még jobban megizzad az edzésen.
- Karcsúbb alakra, izmosabb combra és fenékre vágyóknak.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Kangoo cipő bérlés 500 Ft.

Órarend
  • Óraadók:

Kép a(z) Karate  óráról

Karate


A karate egy szabadkezes japán küzdősport. A karate jelentése szó szerint: üres kéz, értelem szerint pedig, olyan fegyver nélküli harcművészet, melyben a karatét űző tanuló saját testrészeit, de leginkább végtagjait használja fegyverként. Karate - do jelentése: Kara-üres, Te-kéz, Do-út, tehát üres kéz útja. Lényege: jellem, tisztelet, szorgalom, önuralom, akarat.

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) Kardió-core óráról

Kardió-core


Intervall típusú óra rengeteg core-stalilizáló gyarkorlattal.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Kettlebell  óráról

Kettlebell


A kettlebell egy hagyományos orosz öntöttvas súly, úgy néz ki, mint egy füles ágyúgolyó. Az 1986-os Szovjet Súlyemelő Évkönyv megfogalmazása szerint „nehéz lenne még egy olyan sportot találni, ami olyan mélyen gyökerezik népünk történelmében, mint a kettlebell-sport”. A kettlebell annyira népszerű volt a cári Oroszországban, hogy minden erőművészt vagy súlyemelőt girjeviknek neveztek, azaz „kettlebellesnek”. „Nincs még egy olyan sportág, amely olyan jól fejlesztené az izomerőt és a testet, mint a kettlebell-sport” – írta Ludvig Csaplinszkij a Hercules c. orosz folyóirat egy 1913-as számában. A szovjet időkben olyan súlyemelő-legendák kezdték olimpiai karrierjüket a kettlebellel, mint Vlaszov, Zsabotyinszkij és Alekszejev. Jurij Vlaszov, aki legyőzte a nagy Paul Andersont, egyszer félbeszakította egy nyugati újságírónak adott interjúját, hogy egy dupla kettlebell nyomást csináljon. „Csodálatos gyakorlat” – fűzte hozzá a világbajnok súlyemelő – „nehezen találnánk még egy olyan gyakorlatot, amely jobban fejlesztené az erőt és a hajlékonyságot egyszerre”. Az orosz különleges egységek sokban köszönhetik acélos erejüket, halálos gyorsaságukat és kimeríthetetlen állóképességüket a kettlebell edzésnek. „Katona, légy erős!” – a szovjet fegyveres erők erőnléti edzésének kézikönyve hangsúlyozza, hogy a kettlebell edzés „az erőfejlesztés egyik leghatékonyabb eszköze”, amely „az emberi erő-potenciál kiaknázásában új korszakot” képvisel.

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) Kiscsoportos funkcionális óra óráról

Kiscsoportos funkcionális óra


Kiscsoportos funkcionális edzés, programozott edzésterv, garantált fejlődés, erősödj, legyen atletikus a külsőd 8 hét alatt.

A létszám korlátozott, maximum 10 fő vehet részt az órán.

Tippek, ötletek, hogyan hozd ki magadból a maximumot! Konzultálj az edzőinkkel!
​Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy naprakész legyél: https://www.facebook.com/groups/1151621731607776/?source=create_flow

Árlista: http://bmesport.hu/prices

Az óratípus csak a kiscsoportos órára érvényes jeggyel és bérlettel látogatható!

Órarend
Kép a(z) Krav maga óráról

Krav maga


Bárki számára elérhető. A krav maga technikái úgy lettek kialakítva, hogy azokat nemtől, kortól és testi adottságoktól függetlenül akárki hatékonyan alkalmazni tudja

Valós szituációkban bizonyít. Világszerte számos katonai egység és rendvédelmi szerv közelharc kiképzésének alapja a Krav Maga.

Könnyen megtanulható. A rendszer technikák a természetes, ösztönös emberi védelmi reakciókra épülnek, így azokat rendkívül gyorsan elsajátíthatod.

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) MAFC aerobik óráról

MAFC aerobik


MAFC Aerobik

2011. óta a Műegyetemi Atlétikai és Futball Club Szabadidő szakosztályának Aerobik tanfolyamvezetője vagyok. Aerobik sportoktatói oklevelet a Semmelweis Egyetem, Testnevelési és Sporttudományi Karon (TF) szereztem 2011-ben, azóta tartok órákat a BME-n.

Az órák nehézsége a résztvevők állapotától függően változik, de minden alkalommal garantált az izomláz.
Az órákat a klasszikus aerobik órára építem, vagyis az első fél órában fejlesztjük a koordinációs képességet, a ritmusérzéket és az állóképességet! A klasszikus aerobik mellett változatos gyakorlatokkal az alakunkat is formáljuk. Az órák keretében ízelítőt kaphattok a koreográfiás aerobik, erősítő, alakformáló, boksz, zsírégető, labdás és súlyzós edzésekből, egy alkalommal felelevenítjük az általános iskolai tesióra elemeit, továbbá gerinctorna gyakorlatokat is végzünk, mindezt féléves bontásban. Szerdánként step aerobikkal várlak benneteket. Az óra elengedhetetlen része a megfelelő bemelegítés és az óra végi nyújtás, valamint a jó hangulat! Gyere, próbáld ki te is, meglátod, élvezni fogod!

Kedves mozogni vágyó Hölgyek/Asszonyok!
A MAFC aerobik tanfolyam keretében életkortól függetlenül várom szeretettel azokat, akik szeretik a változatosságot!

Az órák elérhetősége:
Hétfőn 17:00-18:00 között, emeleti “Dühöngő” terem
Szerda 16:00-17:00 között, alagsori kisterem

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
  • Óraadók:

Kép a(z) Mobilizáció és core stabilizáció óráról

Mobilizáció és core stabilizáció


Olyan óratípus, amely nem csupán az általános közérzetet javítja, hanem minden edzésforma remek kiegészítője lehet.
Mi is az a core-stabilizáció? A lumbális gerinc és a medence neutrális helyzetének izommunkával történő fenntartása a gyakorlatok végzése közben.
Mit is jelent ez?
Megerősítjük testünk központi (core) szakaszát.
Miért jó ez?
Azáltal, hogy stabilizálódnak a coreizmaink, testtartásuk javul, megszűnhetnek az ebből adódó esetleges fájdalmaink, általános közérzetünk jelentősen javul.
Helyes testtartásunk kialakulásával laposodik a hasfalunk, erősebb stabilabb lesz a testképünk.
Kutatások bizonyítják, hogy a core-szakaszunk rendszeres trenírozásával a többi sportágban jelentősen nőhet a teljesítményünk.
Az órát egy hosszabb strechinggel (nyújtással ) zárjuk, mely minden edzésnek fontos eleme kell hogy legyen.
Izomláz várható-e? Igen, csak olyan izmainkban, amelyeknek a létezéséről eddig esetleg nem is tudtunk.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) SpineUp óráról

SpineUp


Minden korosztályú, edzettségi szintű ember számára ajánlott, olyan speciális fitneszóra típus, mely a gerinc egészségének megőrzésére fekteti a főhangsúlyt.
Az óra fokozatos felépítésű, így bárki számára jól követhető. Az óra elején mobilizáló, majd erősítő,koordinációs képességet fejlesztő gyakorlatokat végzünk.
Sor kerül testünk core -központi- szakszának stabilizálására, erősítésére és hasizom gyakorlatokra is, természetesen gerincünk maximális védelme mellett. Mivel a nyújtás nagyon fontos összetevője az egészséges, harmonikus testfelépítés kialakításának, ezért az órát egy hosszabb streching blokkal zárjuk (ne feledjük a megrövidült izom, mindig gyenge izom).
Az óra során megtanuljuk felvenni a helyes testtartásunkat, melyet kis idő múlva már akaratlanul is minden tevékenységünk során gyakorolni fogunk, ezzel is javítva általános közérzetünket.

Az óratípus látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel és bérlettel, valamint AYCM kártyával is.

Órarend
Kép a(z) Spinning óráról

Spinning


A spinning az egyik leghatékonyabb zsírégető sport.
Bármikor elkezdhető, edzettségi szinttől függetlenül.
Javítja a keringési rendszert, erősíti a szívet.
Nagymértékben javítja állóképességünket, általános kondíciónkat.
Ízületkímélő
Stressz-oldó hatású
Szórakoztató

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Stroops óráról

Stroops


A Stroops eszközök a Core izomzat, egyensúly, kitartás, erő, rugalmasság és állóképesség növelésére alkalmas eszközök.

A Stroops® termékek segítségével jelentősen fejleszthető az erő, állóképesség, gyorsaság, illetve a robbanékonyság.

Fitneszben, élsportban és a rehabilitációban is kiválóan alkalmazhatóak a különböző méretű, erősségű funkcionális eszközök.

Rendszeres és célzott használata, illetve a gyakorlatok széles spektruma fejleszti az izmokat és nagyobb teljesítményre sarkallja azokat!


Erőnléti edzés, sportolói erőnlét fejlesztés, állóképesség és robbanékonyság fejlesztése.

Rehabilitációs eszközként is funkcionál, használd a funkcionális eszközöket a sérülések megelőzésére, továbbá azok kezelésére!

Tippek, ötletek, hogyan hozd ki magadból a maximumot! Konzultálj az edzőinkkel!
​Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy naprakész legyél: https://www.facebook.com/groups/707946055974477/


Az óratípus a Sportközpontban érvényes fitness és aerobik jeggyel, fitness és aerobik bérletekkel valamint AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Személyi edzés óráról

Személyi edzés


Miért érdemes személyi edzőhöz fordulni?

Mert a szakember által végzett és koordinált edzés során a vendég gyorsabban és hatékonyabban éri el a kívánt célt.

A személyi edzés mindig egyénre szabott, az adottságnak és a fizikai állapotnak megfelelően zajlik.

Az edző a gyakorlatok pontos és precíz végrehajtására tanítja meg a klienst.

A személyi edző motiválja a vendéget.

Preventív segítséget nyújt. Segít megelőzni az esetleges sérüléseket.

Segít a helyes táplálkozás kialakításában.

Órarend
Kép a(z) TRX köredzés óráról

TRX köredzés


Az órán TRX kötéllel, súlyokkal, különböző eszközök segítségével, időre dolgozunk. 8-9 állomáson keresztül, minden testrészre erősítünk.

A TRX fejleszti a törzs-és a hasizmokat, fejleszti az egyensúly és az állóképességet. A feladatok, állomások minden órán változnak.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
  • Óraadók:

Kép a(z) Taiji óráról

Taiji


Yang stílusú Taiji, Xingyi, Bagua (http://belsokungfu.hu/)
A Taiji, a Xingyi és a Bagua kínai belső stílusú harcművészetek, melyekben nagy hangsúlyt kap az egészségmegőrzés. Míg a külső stílusokra a keménység, a fizikai erő használata jellemző, a belső stílusok a belső erő használatán alapulnak. Gyakorlásuk során a lágyságban megnyilvánul a keménység, a keménységben pedig a lágyság (yinyang), fontosabb az éberség, az ellenfél érzékelése és az ellenfél viselkedése szerinti gyors “változékonyság”, mint a fizikai erő. A gyakorlás nagyfokú tudatosságot igényel és az egész test összhangját, mely elvezet a szív, a szándék, a qi és az erő egységéhez. Mivel a figyelem mindig a mozdulatokon kell legyen, kiváló agytorna és stresszoldó módszer is egyben!
Lu Mester tanításának értéke többek között abban rejlik, hogy hagyományos kínai orvosként az emberi test működését és az egészség megőrzésének ősi kínai módját igazán mélyen ismeri, ugyanakkor – hiteles mestereinek köszönhetően – tradícionális, alkalmazáscentrikus kungfuja a gyakorlatban is használható, valódi harcművészeti értéket képvisel. Mindezt pedig eredeti formájában, hagyományos módszerekkel adja át tanítványainak, ami Európában igazi kuriózum!
Lu Mester türelmes útmutatása mellett a kungfu iránt érdeklődők és az egészségmegőrzésre vágyók is megtalálják a nekik való gyakorlási formát. Gyere, és próbálj ki egy edzést!
Bővebb info: http://belsokungfu.hu/

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) Taktikai önvédelem óráról

Taktikai önvédelem


Mi az a Taktikai Önvédelem?
A Wolfe’s Taktikai önvédelem egy olyan nyugati önvédelmi képzés, aminek alapjait a keleti harcművészetek adják, de nem szépszerűségük, hanem hatékonyságuk. Az 1920-as évek óta ezek a technikák leegyszerűsödtek, letisztultak, tökéletesedtek, míg egy olyan rendszerré értek, amit nagyon könnyen, gyorsan meg lehet tanulni és maximális hatékonysággal használni a veszélyhelyzetben. A második világháború kezdete óta ezt a módszert számtalan hadsereg, katonai- és rendőri alakulat tette magáévá, a mai napig ezzel készítik fel a legnagyobb fegyveres erők tagjait – beleértve olyan világhírű szervezeteket is, mint például az FBI vagy a CIA.

A háromszintű képzést mindenki a saját tempójában tudja elsajátítani, az edzések kis létszámú csoportokban zajlanak, mindig 2 instruktor jelenlétében, ezzel garantálva, hogy minden tanulóra maximális figyelem jut. A speciális edzéstervnek köszönhetően bárki tud csatlakozni a tréninghez és pár hónapon belül fel tud zárkózni a haladóbbakhoz. Az alapok elsajátítása nagyon könnyű, és rövid idő alatt az állóképességed is látványos fejlődésen megy keresztül! – A Wolfe’s Taktikai önvédelem edzései érdekesek, és izgalmasak, az oktatók semmilyen kifogást nem fogadnak el, soha nem fogják hagyni, hogy feladd.

Épp ezzel fogod kitolni saját határaidat, és olyan állóképességre szert tenni, amit soha nem gondoltál volna magadról! Ez nem való mindenkinek; az edzésekre olyan embereket várunk, akik jobbak akarnak lenni. Őket viszont nemtől, kortól és fizikai felkészültségtől függetlenül tárt karokkal és sok szeretettel.

Csak a gyengék keresik folyamatosan a kifogásokat, aki erősödni akar, az vállalja a fejlődés nehézségeit.

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy, valamint AYCM kártyával is látogatható.

Elérhetőség:

Zseli Dávid +36307606453

Órarend
Kép a(z) TripleX Training óráról

TripleX Training


A TripleX training egy modern szemléletű, orvos és sporttudományi eredményekre, valamint a programot kidolgozó gyógytornász saját tapasztalataira épülő pre- és rehabilitációs mozgásprogram.
Célja, hogy a mozgásminták (újra-) tanításával megszüntesse a derékfájást kiváltó működési zavarokat, illetve hogy felkészítse a mozgásrendszert a mindennapi és a sporttevékenységek fájdalommentes, biztonságos elvégzésére.
Alapgondolata, az a tény, hogy a krónikus mozgásszervi megbetegedéseket legtöbbször nem egy veleszületett rendellenesség, vagy egy traumás esemény okozza, hanem az ízület körül, derékfájás esetén a gerinc, vállöv és a medence körül felborult izomegyensúly váltja ki. Ezen izomdiszbalanszok kialakulásának hátterében pedig a téves mozgásminták és kompenzációk állnak az esetek jó részében. Ezen szakszerű edzésprogramokkal tudunk segíteni, illetve meg tudjuk előzni a problémák kialakulását.
Hogyan? A mozgás minták (újra-) programozásával.
TripleX training az alábbi 3 lépcsőből áll:
1.Mobilizáció (ízületeink helyes pozíciójának és mobilitásának helyreállítása)
2.Stabilizáció (core-stabilizáció, a medence és a lumbális csigolyák neutrális helyzetének megőrzését a különböző végtagmozgások során, illetve ezen terület kontrollált mozgatását jelenti)
3.Mozgásminta-tanítás

-TripleX Mobility nagycsoportos óra:
Ez az óra az ízületi mobilitást fokozza, tehát főként a TripleX training első lépcsőfokát jelenti. Bárki számára elérhető és ajánlott óratípus (kivételt lásd „Kiknek nem ajánlott a TripleX training?” bekezdésben)

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
  • Óraadók:

Kép a(z) Triplex Mobility óráról

Triplex Mobility


Ez az óra az ízületi mobilitást fokozza. Testünk megkönnyebbül, mozgásunk szabadabb lesz. Bárki számára elérhető és ajánlott óratípus . Már egy óra után jobban fogod magad érezni a bőrödben.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
  • Óraadók:

Kép a(z) Walkenergie óráról

Walkenergie


WALKenergie
ZSÍRÉGETÉS–ALAKFORMÁLÁS–ÁLLÓKÉPESSÉG–ERŐNLÉT

A WALKenergie egy olyan indoor walking program, amely csoportosan, zenére, edzői irányítással végezhető mindenki számára kortól, nemtől, testsúlytól függetlenül. A csoportos edzések közül messze a leghatékonyabb zsírégető tréning, mindemellett pedig kiváló állóképesség fejlesztő és alakformáló hatása is bizonyított.

Miért jó?
– mert gyalogolni mindenki tud, így bárki végezheti nemtől, kortól és testsúlytól függetlenül
– mert egész évben űzhető
– mert az egész testre kifejti jótékony hatását
– mert aki egyszer „rákapott az ízére” annak az élete részévé válik

Kinek való?
– annak, aki szeret csoportosan, zenére, jó hangulatban edzeni
– annak ,aki szereti, hogy a tréning teljes körű edzői odafigyelés mellett zajlik
– annak, aki egyszerűen ki szeretne kapcsolódni, levezetni a felhalmozódott feszültséget
– annak, aki testsúlycsökkenést szeretne elérni
– annak, aki az állóképességén szeretne javítani
– annak, aki tónusosabbá szeretné tenni izmait

A WALKenergie a versenysport szektorban is kiválóan alkalmazható, például a biatlonban és a triatlonban egyaránt, de jól használható rehabilitációs programok során is.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Zsírégető és has óráról

Zsírégető és has


Intervall típusú óraként tartom, azaz a magasabb és alacsonyabb intenzitású gyakorlatszakaszok váltakoznak, meghatározott időhöz, vagy ismétlésszámhoz kötve; step padon, vagy anélkül, sok-sok hasizmot erősítő elemmel kombinálva. Az intervall edzés csodája, hogy az eddigi leghatékonyabb módszer az állóképesség fejlesztésére, és az anyagcsere serkentésére; megtartva ezt a jótékony hatását az edzés utáni, és a köztes időszakokban is!

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Zumba óráról

Zumba


A világon nagy teret hódító Zumba® fitness elhozta az alakformálás új módszerét. A Zumba® egyesítve a latin ritmusokat könnyen tanulható lépésekkel, mozdulatokkal, páratlanul egyedülálló fitnessprogramot hozott létre.

Egy 60 perces zumba oktatás alkalmával kb. 600 kalóriát égetsz el, miközben növeled az állóképességed, strapabíróképességed.
A táncokba beépített zumba® gyakorlatokkal erősíted izmaidat és formálod alakod úgy, hogy nem is tudsz róla.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
  • Óraadók:

Kép a(z) bodyART óráról

bodyART


A statikus és dinamikus erőelemek nyújtó és lazító hatású gyakorlatok
A bodyART® edzéssel fejlődik a hajlékonyág, az erő, az állóképesség, a kitartás, az egyensúlyérzék, a stabilitás, a türelem, a tudatosság, illetve olyan készségek és képességek, amelyek a harmonikus mozgás, a tudatos lét elkerülhetetlen alapjai.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Ökölvívás óráról

Ökölvívás


Az ökölvívás az a nemes olimpia sportágunk, amely megkérdőjelezhetetlen nevelő hatással bír. Mind testileg, mind mentálisan kitolja a határainkat és megtanít minket az önismeretre, tiszteletre, kitartásra, alázatra. Ha szeretnéd magas szinten elsajátítani az ökölvívást egy biztonságos és kontrollált környezetben, akkor szeretettel várlak az edzéseken.

Dobos Ádám

(36-30/514-3154)

ökölvívó edző

https://www.facebook.com/Adamboxedzo

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható bérlet vagy napijegy.

Órarend