Órák


Kép a(z) Aerial Flow óráról

Aerial Flow


A légtorna alapjaira épülő, különleges, szórakoztató, saját testsúlyos edzés.
Tehermentesíti az izületeket, javítja az egyensúlyérzéket, fokozza a hajlekonyságot, erősíti az izomzatot. Emellett nagyon élvezetes és mindenki számára kihívásokkal és sikerekkel teli mozgásforma.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Aikido óráról

Aikido


Az aikidó tradicionális alapokra épülő modern, japán harcművészet. Alapítója Uesiba Morihei, ismertebb nevén O-szenszej, azaz „Nagymester”, „Nagy tanító”.

Az aikidó gyakorlati technikái a kifinomult mozgáson, az ellenfél erejének érzékelésén és elvezetésén, valamint annak szétszórásán vagy az ellenfélre való visszafordításán alapulnak. Az Alapító (Uesiba Morihei) megfogalmazása szerint az aikidó egy olyan Út, amellyel le tudjuk győzni a konfliktusokat magunkban, és amellyel békét teremthetünk a Világegyetemben. Ennek megfelelően az aikidó gyakorlása során nem létezik ellenfél vagy ellenség, hanem partner van, akit vezetnünk és irányítanunk kell. A gyakorlónak tehát nem a pusztításra, hanem minden esetben az építő jellegű konfliktuskezelésre kell törekednie.

Edzések időpontjai: kedd és csütörtök 18:00-19:30

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) Alakformáló óráról

Alakformáló


Az óra típus magába foglalja azokat az erő-állóképességet fejlesztő gyakorlatokat, melyekkel a teljes test átmozgatása valósítható meg. Az óra 10-15 perces intenzív bemelegítéssel indul. Ezután következik 35-40 percben az egész testre kiterjedően, a nagy izomcsoportok foglalkoztatásával a fejlesztő program. A gyakorlatok végrehajtásához használunk különböző eszközöket, például kézi súlyzót, gumikötelet, Fit ball-t, step padot. A végén pár perces nyújtással zárjuk az órát.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Alapozó Hatha Yoga óráról

Alapozó Hatha Yoga


Ez az Óratípus teljesen az Ászanák pontos elsajátításáról azoknak a helyes kivitelezéséröl szól, az alapokat és a légzéstechnikát is elmagyarázva.
Ebben az Óratipusban is alkalmazom az erő dinamikát és az ellazulás helyes egyensúlyát. A Hatha Jóga lényege az egyensúly létrehozása, az Ászanák és az életünk minden területén. Nagy hangsúly van itt is a légzéstechnikán és az óravégi relaxáción, hogy a vendégek ellazulva és felfrissülve, a stresszt elengedve folytassák a mindennapi életüket. Természetsen a jó zene és az illóolaj itt sem maradhat el.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Brazil Jiu Jitsu óráról

Brazil Jiu Jitsu


A brazil jiu-jitsu a világ legszofisztikáltabb földharc központú küzdőstílusa. A cél az ellenfél mielőbbi földre vitele és feladásra (‘lekopogásra’, ú.n. tap out-ra) kényszerítése. A bjj gyakorlása bármilyen életkorban elkezdhető. Sikerélményt, testedzést, kikapcsolódást nyújt. Minden különösebb védőfelszerelés nélkül, teljes erővel, maximális kontaktussal gyakorolható minimális sérülésveszéllyel, hiszen amikor a vesztes érzi, hogy alulmarad egyszerűen ‘kopogással’ jelzi a feladást. A brazil jiu-jitsuban minden haladó övfokozat tanári minősítést takar, éppen ezért nem könnyű megszerezni azokat. Vizsga nem létezik, a gyakorlónak folyamatosan kell bizonyítania rátermettségét és technikai tudását, különösképpen a minden edzés végén történő földharc küzdelmek során.

Edzések időpontjai:

hétfő, szerda, péntek: 6:45-8:15 óra között

hétfő, szerda: 19:00-20:30 óra között

szombat: 8:00-10:00 óra között

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) Cardio alakformáló óráról

Cardio alakformáló


Az edzés 10-12 perc bemelegítéssel kezdődik, hogy megfelelően felkészítsük a szervezetünket az intenzívebb zömében high-impact elemekből álló kardiós részre. Az óra ezen szakaszában álló- és koordinációs képességeinket fejlesztjük. Miután kellően kitomboltuk magunkat az erőképességünk növelésére helyezzük a hangsúlyt és alaposan megdolgoztatunk 2-3 izomcsoport. Az órát nyújtással és remélhetőleg elégedett mosollyal zárjuk.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Choreo Kick-Box óráról

Choreo Kick-Box


Mire számíthatsz az órámon?
Ütések, rúgások kombinációjára egy kis koreográfiával megspékelve.

Ez egy magas intenzitású kardiós edzés, ami garantáltan gyilkolja a kalóriát. Itt nem csak a pulzus, de az ütem is felpörög, mert 150–160 bpm-en dübörög a trance és a techno, miközben a partihangulatot extra fénytechnika is fűszerezi.

Időnként az óra fennmaradó részében rámegyünk az izomtónus formálására is különféle kínzóeszközökkel. Ilyen például, kézisúlyzó, tárcsa, kettlebell, stb. Ekkor már kicsit visszaveszünk a tempóból és sokkal lassabb ütemre pumpálunk.
Mindez kikapcsol, segít levezetni a feszkót, ráadásul az állóképességet is növeli!

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Core+váll óráról

Core+váll


Érezted már, hogy egy-egy edzés után kicsit furán, kellemetlenül húzódik itt-ott a Tested? Esetleg még fájdalom érzet is társul hozzá? Talán már meg is szoktad, mert ez az érzés a mindennapjaid velejárója? Gyakorta reggel amikor felkelsz fáj a vállad vagy a nyakad?

Gondolkoztál már azon, hogy mi lehet ennek az okozója? A Tested jelez Neked!

Ha egy rendszer elemei jó helyen vannak, akkor lehetőségük van jól működni. Ha egy gépezetben két amúgy kompatibilis elem, nincs a helyén teljesen, attól még ugyan itt-ott megakadva, de működhet tovább. Azonban előbb-utóbb elemei szép lassan elkopnak, tönkre mennek és akkor a rendszer teljesen leáll. Ha a biciklid kerékben nyolcas keletkezik, többnyire akkor is tudsz vele tovább tekerni, de az utad nem lesz egyenletes, gördülékeny, hiszen amikor a felnihez helyenként hozzáér a fékpofa, akkor az a mozgást akadályozza. A fékpofa lassan elkopik, tönkremegy. Ha a biciklidet elviszed szervizbe, ahol a kereket kiigazítják, utána újra könnyedén tudsz vele tovább tekerni.

“Ha a Testünk rendszerébe kerül a hiba, javítsuk ki még időben azt is! “

Tudtad, hogy a vállad, vállöved, thorakális gerinced (a gerinced azon szakasza, ahol a bordáid csatlakoznak hozzá) megfelelő együttműködésével tudod csak létrehozni a felső végtagi mozgásaidat helyesen és biztonságosan? Ehhez az kell, hogy az izmaink tudják a saját dolgukat és kellőképpen mobilak és stabilak legyenek. Például tudtad, hogy a lapockáinknak kiemelkedő szerepe van a vállmozgásaink végrehajtásában? Mit jelent ez?

Ahhoz, hogy a vállunk a szabadon tudjon mozogni, szükség van a lapockáink stabilitására. Vagyis, ha a lapockánk stabil, a rajta eredő izmainknak lehetőségük van arra, hogy megfelelően tudják végezni karunk biztonságos és akadálytalan mozgatásait. Így tudja a vállízületünk a maximális (180°-os) mozgáspályát végigvinni fájdalom és sérülés nélkül. A lapockáink stabilitásának kialakítása mellett fontos, hogy megfelelőképpen mobilizáljuk ízületeinket, és megnyújtsuk az izmainkat. Ez nem egy hagyományos értelemben vett válledzés. Ez egy segítség ahhoz, hogy amikor a válladra edzel, azt maximális hatékonysággal és biztonsággal tehesd meg. Segítség ahhoz, hogy mindennapjaidat komfortosan, fájdalommentesen élhesd és, hogy megelőzd a bajt.

“Megtanuljuk a helyes testtartást, izmaink, ízületeink harmonikus együtt működtetését.”

Egyszerűen mondva: mindent szépen „visszapakolunk a helyére”, hogy az edzéseidet a legmagasabb hatékonysággal és biztonsággal végezhesd, és hogy fájdalommentesen élhesd mindennapjaidat.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Csípőnyitó Hatha Yoga óráról

Csípőnyitó Hatha Yoga


Mi is az a Csípőnyitó Hatha Yoga óra típus? Kinek ajánlott? Amennyiben órákat ülsz a munkád során, akkor biztosan mondhatom, hogy Neked is. A folyamatos ülőmunka folytán a medence izmai bizonyos egyirányú tartást biztosítanak a törzsnek, aminek következtében azok megrövidülnek. Akkor is ajánlott Neked ez a fajta jóga óra, ha erőteljes edzéseket hajítasz végre, mivel ilyenkor túlterheled a csípő izomcsoportját. Mind két esetben az történik, hogy a feszes és meg rövidült medence izmok befékezik a csípő mozgását. Az izmokat itt két részre soroljuk: kelső és külső csípőizmokra. Amennyiben ezek valamelyikében rövidülés keletkezik, akkor itt feszült érzés jön létre, és ez korlátoz a helyes törzs tartásban, illetve a csípő ízületek is beszűkült pályán mozoghatnak.
A jóga órán az izmokat és az ízületeket belemerítjük és számos Ászana gyakorlattal utána elkezdjük aprólékosan kinyújtani. Természetesen nem csak a fizikai blokkokat engedjük el így el, hanem a relaxációban a mentális tehertől is fokozatosan megszabadultok. Így téve kompletté a Hatha Yoga hatását az óra végére.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Dance Step óráról

Dance Step


A Dance Step óratípus, step padon végzet koreografált csoportos óra.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Dance Training óráról

Dance Training


Nekem való?
Amennyiben az alábbi állítások közül akár 1 is igaz rád, akkor mindenképpen ajánlom számodra a DanceTraining® edzését!

már unod az eddigi edzéseidet
monotonná váltak számodra a különböző aerobic-órák
szeretnél végre lefogyni
szeretnél nőies izomzatot, feszes, karcsú testet
szereted a legújabb, bulis zenéket
szeretnél rugalmasabb, hajlékonyabb lenni
jobb mozgásra vágysz, de a tánchoz nincs tehetséged
imádsz táncolni, és szeretnéd fejleszteni a mozgáskoordinációdat
öregnek érzed magad, hogy tánciskolába járj
botlábad és botfüled van, de szereted a zenét és a mozgást
szeretnéd úgy érezni magad edzés közben, mint egy valódi táncos
nem neked való a koreográfia tanulás

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Dinamic Flow Yoga óráról

Dinamic Flow Yoga


Az óra Anatómiáját különös figyelemmel tervezem meg. Megfigyelhető egy felfelé irányuló erődinamika, pulzus szám emelkedéssel együtt, ahol az izmok és az ízületek bemelegítése után, intenzívebb Ászana gyakorlatok következnek. Kiterjedve a minden izomcsoportra. Majd az óra 3. ik harmadába, már lassítom az erőkifejtést, az ütemet, így csillapodik a pulzus szám is, és hangsúlyt fektetek az alsómedencetáji, gátizmok erősítésére . A végén illóolajjakkal segítem a vendékek ellazulását a relaxáció alatt. Az egész órát hangulatos zene kíséri.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
  • Óraadók:

Kép a(z) Gerinctréning óráról

Gerinctréning


A gerinctréning a gerincbántalmak kezelésére kifejlesztett csoportos edzésmódszer. Az ülő életmódból kialakuló tartáshibák korrigálására szolgáló mozgásforma, mely főként saját testsúlyos gyakorlatokat használ, azokat sorozatokká építve biztosítja az áramlásszerű testmozgást. Rengeteg mobilizáló és stabilizáló, egyensúlyt és koordinációt fejlesztő gyakorlatot tartalmaz, a folyamatos gyakorlatsoroknak és a beépített magasabb intenzitású részeknek köszönhetően a keringési rendszerre is jótékony hatású. Az egyes izomcsoportok terhelését váltogatjuk egymással, így egy kiegyensúlyozott, nem savasító, jóleső fáradtságot okozó edzéstípus. A sok mobilizáló gyakorlatnak köszönhetően az ízületi mozgékonyságot kiválóan fejleszti. Ennek és a stabilizáló gyakorlatoknak köszönhetően a panaszok kezelésének egy modern, élvezetes, kihívást jelentő alternatívája. Kortól és nemtől függetlenül, mindenkinek ajánlható óratípus. Akkor is, ha már nem egészséges a gerinced (gerincferdülés, deréktáji-, háti-, nyaki fájdalom, kezdődő vagy már meglévő gerincsérv estén is), vagy ha csak tennél valamit a gerincedért, mert sokat ülsz, vagy állsz és szeretnéd megelőzni a fent említett elváltozásokat.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Girly Dance - Haladó óráról

Girly Dance - Haladó


A Girly Dance óra szexi, modern csajos táncóra. Az órán magassarkúban vagy lapos cipőben is táncolhatsz. Könnyedén követhető koregográfia. Erre az órára azokat várjuk akiknek már van tácos tapasztalata.

A Girly Dance ahol igazán nőnek érezheted magad.

Minden alkalommal új egyszerű és követkhető koreográfiát tanulhatsz meg.

Az óra a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel és - bérlettel, valamint AYCM kártyával is látogatható.

Órarend
Kép a(z) Girly Dance - Kezdő óráról

Girly Dance - Kezdő


A Girly Dance óra szexi, modern csajos táncóra. Teljesen kezdőket és haladókat is várunk az órára. Az órán magassarkúban vagy lapos cipőben is táncolhatsz. Könnyedén követhető koregográfia. A Girly Dance ahol igazán nőnek érezheted magad.

Minden alkalommal új egyszerű és követkhető koreográfiát tanulhatsz meg.

Az óra a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel és - bérlettel, valamint AYCM kártyával is látogatható.

Órarend
Kép a(z) Gyertyafényes Stresszoldó Yoga óráról

Gyertyafényes Stresszoldó Yoga


Az egész óra hangulata, a megérkezésről, a befele figyelésről, a nyújtásokról, csípőnyitó és csavaró Ászanákról szól. Mindezeket aláfestő igényes hangulatos zenék kísérik, amikhez igazítom az gyakorlatok intenzitásá, hullámzását. A vendék szinte úgy érzi magát, mintha egy Jóga színházban lenne, ahol Ö a főszereplő, mert minden mozdulat, energia csak róla szól. A hangulatot és a bensőséges jógaórát, gyertyákkal, led fénnyel és illóolajokkal hozom még felemelőbb élményé. A végén hosszabb hangsúly van a relaxáción, hogy a vendégek ellazulva és felfrissülve, a stresszt elengedve folytassák a mindennapi életüket.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Has láb fenék óráról

Has láb fenék


Csajoknak kifejlesztett, olyan alakformáló óratípus, ahol a főszerep a legkritikusabb zónáké.

Hogy minél jobban meg tudjuk dolgoztatni ezen területeket, ezért egy-egy izomcsoportot több blokkban, változatos testhelyzetekben és különböző eszközökkel erősítünk. Ugyanúgy mint a legtöbb órámon, itt sincs megállás!

“Gyere és edz Velünk”

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Hot Iron óráról

Hot Iron


Teljes testet erősítő óratípus nőknek és férfiaknak egyaránt, súlyzórúddal és tárcsával, kombinált feladatokkal. Zenére és különböző ütemre történő, teljes testes, súlyzórudas, erő-állóképességi óratípus. Kezdők és haladók számára egyaránt ajánlott,a nehézségi szint és a feladatok személyre szabottak.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Hot Iron Cross óráról

Hot Iron Cross


Teljes testet erősítő óratípus nőknek és férfiaknak egyaránt, súlyzórúddal és tárcsával, kombinált feladatokkal. Zenére és különböző ütemre történő, teljes testes, súlyzórudas, erő-állóképességi óratípus. Kezdők és haladók számára egyaránt ajánlott,a nehézségi szint és a feladatok személyre szabottak.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Insanity óráról

Insanity


Ha szeretnél kilépni a komfortzónádból és szereted a kihívásokat, akkor az Insanityt neked találták ki.
Gyere el, adj ki magadból mindent egy őrülten intenzív intervall edzésen, és lépd át a határaidat. Edzés során garantálom, hogy meg fogsz feledkezni a szürke hétköznapok kérdéseiről, hiszen a változatosabbnál változatosabb gyakorlatok folyamatosan követik egymást és mindig új kihívások elé állítanak. Edzés végén hatékony zsírégetésre számíts, mert a kisebb és nagyobb intenzitású gyakorlatoknak köszönhetően felgyorsul az anyagcseréd és a szervezeted regenerálódásához több kalóriát fogsz elégetni, mint egy futásnál. Az edzés különlegessége, hogy még a lassú intenzitású gyakorlatok során se esik a pulzusod 120 alá. Ennek ellenére a saját testsúlyos gyakorlatoknak köszönhetően sem az izomveszteségtől, sem az izmok túlerőltetésétől nem kell tartanod. Edzésen nem csak egy-egy izomcsoportod erősödik, hanem a teljes tested, így az edzés végére minden porcikádat érezni fogod.
Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az edzésformát, akinek célja az erő-állóképesség fejlesztése, a mentális fejlődés, a kívánt és esztétikusabb külső gyors eléréséről nem is beszélve.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Jumping Fitness óráról

Jumping Fitness


Egyedileg formatervezett trambulin, a legújabb, leghatékonyabb FITNESS aktivitás, ami koordinálja a test gyorsulását és lassulását, mindeközben kíméli az ízületeket és a gerincet!!!
Minden Jumpingon végzett gyakorlat javítja az anyagcserénket és segít a teljes felfrissülésben.
A JUMPING aerobic gyakorlatokat egy arra való, egyedileg tervezett trambulinnal végezzük, mely átmozgatja az egész testet, tartalmaz nyújtó, cardió, zsírégető, erősítő, lazító elemeket.

JUMPING FITNESS AZOKNAK VALÓ:
- akik szeretnek felszabadultan mozogni
- akik szeretik a vidám csoportos mozgásformát
- kicsit gyerekek akarnak maradni
- erősíteni, formálni szeretnék az izmaikat
- hatékonyan akarnak fogyni
- kímélni akarják az ízületeiket


Mindezek mellett a JUMPING SEGÍT:
Elősegíti a szervezet méregtelenítését
Fejleszti a „motorikus idegrendszert” koordinációt és a stabilitást
Szövet oxigénellátásokat növelni
Emésztést javít
Jótékonyan hat az inkontinenciára
Növeli a tüdő vitálkapacitását
Fáradtságot és menstruációs problémákat enyhíti
Serkenti az anyagcserét miközben csökkenti a túlsúlyt

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Kangoo óráról

Kangoo


Féktelen jókedvvel!

A dinamikus, izzasztó edzés kedvelőit egészen biztosan elvarázsolja ez a módszer. Szökdécselés ötven percen keresztül: mintha csak röpködne a levegőben! 

Mielőtt az ízületeit kezdené félteni, figyelmeztetjük: a térde és a bokája a lehető legnagyobb biztonságban van.

Az edzés kezdetén minden résztvevő speciális kangoo-cipőt húz a lábára, aminek az alján egy rugalmas szerkezet van. Ez segít abban, hogy magasra szökkenhessünk, közben pedig óvja a lábat a talajba csapódás erejétől. Olyan hatékonyan kíméli az ízületeket, hogy azok is kipróbálhatják a kangoot, akik egyébként el vannak tiltva a térdízületeket vagy a gerincet az átlagosnál jobban terhelő sportoktól.

A kangoo-edzés rendkívül intenzív, és a szökdelő mozdulatokat nagyon sokféleképp lehet variálni, így kellően változatos is, és rendkívül hatékony a zsírpárnák eltüntetésében. 
Különösen erőteljesen mozgatja meg az alsótest izmait, keményen dolgoznak a comb és a vádli, nem beszélve a farizmokról.


Kinek ajánljuk:
- Azoknak, akiket a jó zene, a lendületes mozdulatok motiválnak.
- Aki szereti, ha alaposan elfárad, és még jobban megizzad az edzésen.
- Karcsúbb alakra, izmosabb combra és fenékre vágyóknak.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Kangoo cipő bérlés 700 Ft

Órarend
  • Óraadók:

Kép a(z) Karate  óráról

Karate


A karate egy szabadkezes japán küzdősport. A karate jelentése szó szerint: üres kéz, értelem szerint pedig, olyan fegyver nélküli harcművészet, melyben a karatét űző tanuló saját testrészeit, de leginkább végtagjait használja fegyverként. Karate - do jelentése: Kara-üres, Te-kéz, Do-út, tehát üres kéz útja. Lényege: jellem, tisztelet, szorgalom, önuralom, akarat.

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) Kiscsoportos funkcionális óra óráról

Kiscsoportos funkcionális óra


Kiscsoportos funkcionális edzés, programozott edzésterv, garantált fejlődés, erősödj, legyen atletikus a külsőd 8 hét alatt. A létszám korlátozott, maximum 10 fő vehet részt az órán.

A kiscsoportos funkcionális köredzés kiváló önálló edzésforma, vagy tökéletes kiegészítője lehet fő sportágadnak!

Legyen szó úszásról, kerékpárról, labdasportról, az alapok innen erednek. A mindennapokhoz elegendő mozgásforma, és egy hatalmas plusz a sportágadban való előrébb jutáshoz. Az órákat remek hangulat jellemzi, igyekszem mindenkinek a lehető legnagyobb segítséget nyújtani. Egy dolog a kritérium: korán kell kelni! De milyen jó korán letudni azt az edzést! Az órák után még boldogabb napokra számíthatsz!

Tippek, ötletek, hogyan hozd ki magadból a maximumot! Konzultálj az edzőinkkel!
​Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy naprakész legyél: https://www.facebook.com/groups/1151621731607776/?source=create_flow

Az óratípus csak a kiscsoportos órára érvényes jeggyel és bérlettel látogatható!

Órarend
Kép a(z) Krav maga óráról

Krav maga


Bárki számára elérhető. A krav maga technikái úgy lettek kialakítva, hogy azokat nemtől, kortól és testi adottságoktól függetlenül akárki hatékonyan alkalmazni tudja

Valós szituációkban bizonyít. Világszerte számos katonai egység és rendvédelmi szerv közelharc kiképzésének alapja a Krav Maga.

Könnyen megtanulható. A rendszer technikák a természetes, ösztönös emberi védelmi reakciókra épülnek, így azokat rendkívül gyorsan elsajátíthatod.

Edzések időpontjai: hétfő és szerda: 20:30-22:00 óra között

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) MAFC aerobik óráról

MAFC aerobik


MAFC Aerobik

2011. óta a Műegyetemi Atlétikai és Futball Club Szabadidő szakosztályának Aerobik tanfolyamvezetője vagyok. Aerobik sportoktatói oklevelet a Semmelweis Egyetem, Testnevelési és Sporttudományi Karon (TF) szereztem 2011-ben, azóta tartok órákat a BME-n.

Az órák nehézsége a résztvevők állapotától függően változik, de minden alkalommal garantált az izomláz.
Az órákat a klasszikus aerobik órára építem, vagyis az első fél órában fejlesztjük a koordinációs képességet, a ritmusérzéket és az állóképességet! A klasszikus aerobik mellett változatos gyakorlatokkal az alakunkat is formáljuk. Az órák keretében ízelítőt kaphattok a koreográfiás aerobik, erősítő, alakformáló, boksz, zsírégető, labdás és súlyzós edzésekből, egy alkalommal felelevenítjük az általános iskolai tesióra elemeit, továbbá gerinctorna gyakorlatokat is végzünk, mindezt féléves bontásban. Szerdánként step aerobikkal várlak benneteket. Az óra elengedhetetlen része a megfelelő bemelegítés és az óra végi nyújtás, valamint a jó hangulat! Gyere, próbáld ki te is, meglátod, élvezni fogod!

Kedves mozogni vágyó Hölgyek/Asszonyok!
A MAFC aerobik tanfolyam keretében életkortól függetlenül várom szeretettel azokat, akik szeretik a változatosságot!

Az órák elérhetősége:
Hétfő 17:00-18:00 között, emeleti “Dühöngő” terem
Szerda 16:00-17:00 között, alagsori Aerobic terem

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) Mobilizáció és core stabilizáció óráról

Mobilizáció és core stabilizáció


Olyan óratípus, amely nem csupán az általános közérzetet javítja, hanem minden edzésforma remek kiegészítője lehet.
Mi is az a core-stabilizáció? A lumbális gerinc és a medence neutrális helyzetének izommunkával történő fenntartása a gyakorlatok végzése közben.
Mit is jelent ez?
Megerősítjük testünk központi (core) szakaszát.
Miért jó ez?
Azáltal, hogy stabilizálódnak a coreizmaink, testtartásuk javul, megszűnhetnek az ebből adódó esetleges fájdalmaink, általános közérzetünk jelentősen javul.
Helyes testtartásunk kialakulásával laposodik a hasfalunk, erősebb stabilabb lesz a testképünk.
Kutatások bizonyítják, hogy a core-szakaszunk rendszeres trenírozásával a többi sportágban jelentősen nőhet a teljesítményünk.
Az órát egy hosszabb strechinggel (nyújtással ) zárjuk, mely minden edzésnek fontos eleme kell hogy legyen.
Izomláz várható-e? Igen, csak olyan izmainkban, amelyeknek a létezéséről eddig esetleg nem is tudtunk.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Muay Thai óráról

Muay Thai


Rebecsák Olivér vagyok muay thai sportedző.
2014 óta foglalkozom ezzel a sportággal. 2018-2022 között aktívan versenyeztem amatőr kategóriában. Az edzőtáborok alkalmával rengeteg tapasztalatot szereztem thaiföldi edzőktől.

A muay thai, azaz a „thai boksz”, Thaiföld nemzeti sportja. Ez egy harcművészet, amelynek gyökerei a katonai használatból származnak, és a 13. századra nyúlnak vissza.
A muay thai a „8 végtag művészete” néven ismert, mivel 8 érintkezési pontot használ, nevezetesen ütéseket, könyököket, térdeket és rúgásokat. Ez különbözik a többi állóharc-sporttól, mint például a boksz 2 pont – ököl és a karate 4 pont – ököl és láb.

A csoportos thai boksz edzések mindenki számára látogathatóak, ezért akkor is érdemes őket kipróbálni, ha nem versenyszerűen, hanem csak hobbiból szeretnénk gyakorolni. Kiválóan fejleszti a koncentrációt, türelmet, segít kilépni a komfortzónából. Az edzés fokozatos terhelések hatására javul az állóképesség, illetve az erő. Ha szeretnél fogyni vagy keresel egy hatékony önvédelmet, akkor a legjobb helyen jársz.

Várlak sok szeretettel jó hangulatú edzéseimen.
Az edzések 14 éves kortól látogathatóak, akár teljesen kezdő szinttől nemtől függetlenül.

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel.

Edzések időpontja:

Hétfő 19:00-20:00
Péntek 18:00-19:30

Elérhetőségek
+36309158685
toro.muaythai@gmail.com

Órarend
Kép a(z) Pilates óráról

Pilates


Olyan erősítő és nyújtó gyakorlatokból áll, amely elsősorban a test középpontjára koncentrál. A mozgásforma a torna, a gimnasztika, a joga és a tai-chi elemeit ötvözi. A pilates-tréning döntő ismertetőjelei a mozgáskontroll és koncentráció. A középpontban a mozgáskivitelezés precizitása, valamint a mozgásfolyamatosság és a tudatos légzés áll. A pilates órán nagy szerepet kap a gerincstabilizáló izmok és a core izomzat erősítése, amire napjainkban nagy szükség van az ’ülő életmód’ mellett, emellett segít az állóképességünk megszerzésében, visszaállítja testünk rugalmasságát és csökkenti a stresszt.

Nemtől és kortól függetlenül mindenki számára ajánlott, kiváló edzésforma akkor is, ha az alakformálás a fő cél, hiszen ezen mozgásforma serkenti az anyagcserénket és javítja vérkeringésünket is.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Pilates+stretching óráról

Pilates+stretching


A Pilates a torna, a gimnasztika, a joga és a tai chi elemeit ötvözi. A pilates-tréning döntő ismertetőjelei a mozgáskontroll és koncentráció. Nagy hangsúlyt kap a mozgáskivitelezés precizitása, a mozgásfolyamatosság és a tudatos légzés.

A Pilates felébreszti szunnyadó mélyizmaid, újra aktiválja idegrendszered, mobilizálja gerincoszlopod – márpedig ahogy Joseph Pilates a mozgásforma megalkotója mondja: „annyi idős vagy, mint a gerinced”. A Pilates torna rendszeres gyakorlásával tehát egy nagyon szép, harmónikus testkép kialakulása érhető el.

Az óra második fele kiegészül stretching gyakorlatokkal, melynek lényege, hogy az izom úgy fejti ki erejét. hogy közben az eredési és tapadási pont távolodik egymástól. A stretching gyakorlatok segítik rugalmasan tartani a gerincoszlopunkat és az izmainkat, növelik az izmok mozgástartományát, védő hatásúak a húzódásos és szakadásos sérülésekkel szemben, illetve ellazítják és regenerálják a testünket.

Nemtől, kortól, edzettségi szinttől függetlenül nagy szeretettel várok mindenkit ezen pilates+stretching órámon, ami egy tökéletes 'napzárása' lehet a rohanó hétköznapoknak, hiszen óra után garantáltan testileg és lelkileg feltöltődve érkezel majd haza. ;)

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) SpineUp óráról

SpineUp


Minden korosztályú, edzettségi szintű ember számára ajánlott, olyan speciális fitneszóra típus, mely a gerinc egészségének megőrzésére fekteti a főhangsúlyt.
Az óra fokozatos felépítésű, így bárki számára jól követhető. Az óra elején mobilizáló, majd erősítő,koordinációs képességet fejlesztő gyakorlatokat végzünk.
Sor kerül testünk core -központi- szakszának stabilizálására, erősítésére és hasizom gyakorlatokra is, természetesen gerincünk maximális védelme mellett. Mivel a nyújtás nagyon fontos összetevője az egészséges, harmonikus testfelépítés kialakításának, ezért az órát egy hosszabb streching blokkal zárjuk (ne feledjük a megrövidült izom, mindig gyenge izom).
Az óra során megtanuljuk felvenni a helyes testtartásunkat, melyet kis idő múlva már akaratlanul is minden tevékenységünk során gyakorolni fogunk, ezzel is javítva általános közérzetünket. A preventív óratípusok kedvelőinek ezt az óratípust is bátran ajánljuk!

Az óratípus látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel és bérlettel, valamint AYCM kártyával is.

Órarend
Kép a(z) Spinning óráról

Spinning


A spinning az egyik leghatékonyabb zsírégető sport.
Bármikor elkezdhető, edzettségi szinttől függetlenül.
Javítja a keringési rendszert, erősíti a szívet.
Nagymértékben javítja állóképességünket, általános kondíciónkat.
Ízületkímélő
Stressz-oldó hatású
Szórakoztató

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
  • Óraadók:

Kép a(z) Stroops óráról

Stroops


Ezen az edzésen 39 fő tud egyszerre részt venni. Három csapatban, három állomáson keresztül jutunk el a kimerülésig.

Az óra ahol a “még 2 perc” új értelmet nyer! Gyakorlat végzés közben mikor azt érzed nem bírod tovább, feltekintve mindenkin ugyanezt látod, de mivel még van pár perc, nyomod tovább! Edzés végén pedig elégedetten távozol, mivel megint sikerült a maximumot kihozni Magadból! Az órákon biztatunk és tanítunk Titeket, javítunk és segítünk Benneteket! Az edzések végzésével növelni tudod állóképességedet, erődet és core-stabilitásodat. Sokféle eszközt használunk (Stroops, kettlebell, kézi súlyzó, TRX) ezért óráink elég változatosak.

“Az órákat összetartó-lelkes csapat, jó zene és remek hangulat jellemzi.“

Tippek, ötletek, hogyan hozd ki magadból a maximumot! Konzultálj az edzőinkkel!
​Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy naprakész legyél: https://www.facebook.com/groups/707946055974477/


Az óratípus a Sportközpontban érvényes fitness és aerobik jeggyel, fitness és aerobik bérletekkel valamint AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Személyi edzés óráról

Személyi edzés


Miért érdemes személyi edzőhöz fordulni?

Mert a szakember által végzett és koordinált edzés során a vendég gyorsabban és hatékonyabban éri el a kívánt célt.

A személyi edzés mindig egyénre szabott, az adottságnak és a fizikai állapotnak megfelelően zajlik.

Az edző a gyakorlatok pontos és precíz végrehajtására tanítja meg a klienst.

A személyi edző motiválja a vendéget.

Preventív segítséget nyújt. Segít megelőzni az esetleges sérüléseket.

Segít a helyes táplálkozás kialakításában.

Órarend
Kép a(z) TRX köredzés óráról

TRX köredzés


Az órán TRX kötéllel, súlyokkal, különböző eszközök segítségével, időre dolgozunk. 8-9 állomáson keresztül, minden testrészre erősítünk.

A TRX fejleszti a törzs-és a hasizmokat, fejleszti az egyensúly és az állóképességet. A feladatok, állomások minden órán változnak.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Teremedző óráról

Teremedző


Hamarosan

Órarend
Kép a(z) Tradicionális Hatha Joga óráról

Tradicionális Hatha Joga


Ez az Óratípus teljesen az Asanak pontos elsajátításáról azoknak a helyes kivitelezéséröl szól, az alapokat és a légzéstechnikát is elmagyarázva.
Az ülőmunkát végző vendégek elsődleges ajánlott óratípusa. A Fundamentális Ászanák adják az alapokat, amik több ezeréves anatómiai tapasztalattal lettek létrehozva. Segítik az ülőmunka által megrövidült izmok kinyújtását, mint a felsőtesten, mint a végtagokon egyaránt. A csavarásokkal, pedig oldjuk a blokkokat és kötött ízületeket is, ami még fontos hozadéka a méregtelenítés is. Csípőnyitó gyakorlatok pedig oldják a kötött Ízületeket, és így a járás is könnyebbé vállik. Szinte egész napra átolajozzuk az ízületeket.
Ebben az Óra típusban is alkalmazom az erő dinamikát és az ellazulás helyes egyensúlyát.
A Hatha Jóga lényege az egyensúly létrehozása, az Ászanák és az életünk minden területén. Nagy hangsúly van itt is a légzéstechnikán és az óravégi relaxáción, hogy a vendégek ellazulva és felfrissülve, a stresszt elengedve folytassák a mindennapi életüket. Termesztésen a jó zene és az illóolaj itt sem maradhat el.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Triplex Mobility óráról

Triplex Mobility


Ez az óra az ízületi mobilitást fokozza, tehát főként a TripleX training® első modulját jelenti.

Bárki számára elérhető és ajánlott óratípus. Ez az óra Testi-Lelki megújulást hoz, a téninget kellemes zene, jó hangulat és nyugodt lelkiállapot jellemzi!

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Zsírégető Dinamikus Yoga óráról

Zsírégető Dinamikus Yoga


Az ülő testhelyzet által megrövidült izmokat megnyújtjuk, a törzs izmokat, core izmokat megerősítjük, így a gerinc tartása is javulni fog, valamint a testtudat is fejlődik.
A bemelegítés után fokozatosan felemeljük a pulzus számot a 110-es tartomány fölé, ahol megkezdődik a mozgáshoz szükséges energia elégetése a zsír raktárkából. Az Asanakat felhasználva fokozatos erődinamikus mozgás jön létre. Ezzel formáljuk a kar, formálódik a fenékizom is. A vádli szálasodik és az egész test izmos, és kifejezetten megnyúlnak az izmok, és gyémánt erőssé vállnak.
Ezeket a dinamikus gyakorlatokat ízület kímélő módon végezzük. Ezt maga a jóga biztosítja, nincsenek hírtelen mozdulatok.
Az óráimnak tudatos anatómiai felépítése van, valamint fontos szerepet tölt be a prevenció is. Fokozatosan építem bele óráimba a különböző légzéstechnikákat, amelyekkel bemelegítjük az ízületeket, felpezsdítjük a belső szervek anyagcseréjét. A tudatos légzés esszenciális az elme és a test összehangolt munkájának elérésében a jógagyakorlatok közben, mely rengeteget segít majd a tanulásban is. Az ászana gyakorlatok alatt a test minden részegysége megtelik energiával, a csakrákban megindul az energia áramlása.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Zsírégető és has óráról

Zsírégető és has


Intervall típusú óra, azaz a magasabb és alacsonyabb intenzitású gyakorlatszakaszok váltakoznak, step padon, vagy anélkül, sok-sok hasizmot erősítő elemmel kombinálva.

Az intervall edzés csodája, hogy az eddigi leghatékonyabb módszer az állóképesség fejlesztésére, és az anyagcsere serkentésére; megtartva ezt a jótékony hatását az edzés utáni, és a köztes időszakokban is!

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Zumba óráról

Zumba


A világon nagy teret hódító Zumba® fitness elhozta az alakformálás új módszerét. A Zumba® egyesítve a latin ritmusokat könnyen tanulható lépésekkel, mozdulatokkal, páratlanul egyedülálló fitnessprogramot hozott létre.

Egy 60 perces zumba oktatás alkalmával kb. 600 kalóriát égetsz el, miközben növeled az állóképességed, strapabíróképességed.
A táncokba beépített zumba® gyakorlatokkal erősíted izmaidat és formálod alakod úgy, hogy nem is tudsz róla.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Ökölvívás óráról

Ökölvívás


Az ökölvívás az a nemes olimpia sportágunk, amely megkérdőjelezhetetlen nevelő hatással bír. Mind testileg, mind mentálisan kitolja a határainkat és megtanít minket az önismeretre, tiszteletre, kitartásra, alázatra. Ha szeretnéd magas szinten elsajátítani az ökölvívást egy biztonságos és kontrollált környezetben, akkor szeretettel várlak az edzéseken.

Edzések időpontjai: hétfő, kedd és csütörtök 16:00-17:00 óra között

Dobos Ádám

(36-30/514-3154)

ökölvívó edző

https://www.facebook.com/Adamboxedzo

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható bérlet vagy napijegy.

Órarend