Órák


Kép a(z) Aerial Flow óráról

Aerial Flow


A légtorna alapjaira épülő, különleges, szórakoztató, saját testsúlyos edzés.
Tehermentesíti az izületeket, javítja az egyensúlyérzéket, fokozza a hajlekonyságot, erősíti az izomzatot. Emellett nagyon élvezetes és mindenki számára kihívásokkal és sikerekkel teli mozgásforma.

Látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Aikido óráról

Aikido


Az aikidó tradicionális alapokra épülő modern, japán harcművészet. Alapítója Uesiba Morihei, ismertebb nevén O-szenszej, azaz „Nagymester”, „Nagy tanító”.

Az aikidó gyakorlati technikái a kifinomult mozgáson, az ellenfél erejének érzékelésén és elvezetésén, valamint annak szétszórásán vagy az ellenfélre való visszafordításán alapulnak. Az Alapító (Uesiba Morihei) megfogalmazása szerint az aikidó egy olyan Út, amellyel le tudjuk győzni a konfliktusokat magunkban, és amellyel békét teremthetünk a Világegyetemben. Ennek megfelelően az aikidó gyakorlása során nem létezik ellenfél vagy ellenség, hanem partner van, akit vezetnünk és irányítanunk kell. A gyakorlónak tehát nem a pusztításra, hanem minden esetben az építő jellegű konfliktuskezelésre kell törekednie.

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) Akrobatikus Pompon óráról

Akrobatikus Pompon


Zsebe László vagyok Akrobatikus Pompon edző.

2008-ban saját verseny karrierem befejeztével és a Semmelweis Egyetem TFTI-n elvégzett képzését követően, kezdtem sport edzőként oktatni akrobatikus rock and roll-t gyerekeknek és felnőtteknek.

2011-ben váltam az Akrobatikus Pompon sportág vezetőjévé és oktatójává.

2016-ban felnőtt korosztályú edzéseim fejlesztése érdekében elvégeztem a HOT IRON képzést.

Óráimon a látványos emelések, dobások, tánckoreográfiák mellett, fontos szerepet kap az erőnlét és állóképesség fejlesztés is. Célom, hogy az órákon megtalálják helyüket a látványos zenés sportolást kedvelők és azok is, akik a BME Akrobatikus Pompon csapatába szeretnének tartozni.

Az órák a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérlettel és AYCM kártyával látogathatóak.

Órarend
Kép a(z) Alakformáló óráról

Alakformáló


Az óra típus magába foglalja azokat az erő-állóképességet fejlesztő gyakorlatokat, melyekkel a teljes test átmozgatása valósítható meg. Az óra 10-15 perces intenzív bemelegítéssel indul. Ezután következik 35-40 percben az egész testre kiterjedően, a nagy izomcsoportok foglalkoztatásával a fejlesztő program. A gyakorlatok végrehajtásához használunk különböző eszközöket, például kézi súlyzót, gumikötelet, Fit ball-t, step padot. A végén pár perces nyújtással zárjuk az órát.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Bachata Tánc óráról

Bachata Tánc


A BME érdeklődő hallgatói és vendégei a most induló tanfolyamon magabiztos tudást szerezhetnek a bachata nevű táncból. A bacahat-ra jellemző, hogy nagyon fiatalos, nagyon játékos és nagyon sexy, és akár egy normál szórakozóhelyen játszott zenék nagy részére is táncolható. A tanfolyam tananyaga elsősorban a sensual bachata-ra épül, ami a tánc érzékibb, dögösebb irányzata, de elsajátíthatóak lesznek a dominikai bachata játékos lábtechnikái és az urban bachata forgatásokra épülő figurái is.

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Info: gabor.bru@gmail.com​

Órarend
Kép a(z) Best Body óráról

Best Body


AEROBIK Mindenki megtalálja a megfelelőt!

Ma már számos aerobik-óratípus létezik, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Ilyenek például – a teljesség igénye nélkül – a változatos alakformáló, izomtónust fokozó erősítő órák, az állóképességet fejlesztő órák, valamint a különféle küzdősportok mozdulatsorait vagy a kerékpározás mozdulatait imitáló óratípusok. Az aerobikedzések emellett nyújtó-lazító, valamint akár erősítő hatással is lehetnek az izmainkra. Erre tökéletes példa a jóga vagy a Pilates. Ugyancsak részt vehetünk a koordinációs képességeinket kiválóan fejlesztő táncos órákon, amelyek egy számunkra kedves kultúrához kötődő életérzéseket és mozgásmintákat is becsempésznek a hétköznapjainkba.

KÉPZETT SZAKEMBER IRÁNYÍTÁSA ALATT

A csoportos, zenés edzések, azaz gyűjtőnéven aerobic foglalkozások egyszerre motiválnak, kikapcsolnak és felfrissítenek. A különböző tempójú zene és a változatos gyakorlatok elterelik a figyelmet a fáradtságról. Az ilyen csoportos foglalkozások további előnye, hogy képzett szakember irányítása alatt zajlanak. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy még így is veszélyes lehet, ha nem megfelelően hajtjuk végre a gyakorlatokat – csoportos foglalkozás lévén esetleg nem tud mindenkire folyamatosan odafigyelni az oktató.

MEGFELELŐ TERHELÉS

Az óra intenzitását nem csak az oktató tudja szabályozni. Ügyesen csökkenthetjük azt mi magunk is, például ha kisebb mozgáskiterjedéssel, kisebb izomtónussal – de azért izomtónussal! -, esetleg egy-egy rövid aktív vagy passzív pihenőidőt beiktatva, megállással végezzük a gyakorlatokat. Ily módon könnyítve a feladatot, megtalálhatjuk az edzettségi szintünknek megfelelő terhelést.

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) Brazil Jiu Jitsu óráról

Brazil Jiu Jitsu


A brazil jiu-jitsu a világ legszofisztikáltabb földharc központú küzdőstílusa. A cél az ellenfél mielőbbi földre vitele és feladásra (‘lekopogásra’, ú.n. tap out-ra) kényszerítése. A bjj gyakorlása bármilyen életkorban elkezdhető. Sikerélményt, testedzést, kikapcsolódást nyújt. Minden különösebb védőfelszerelés nélkül, teljes erővel, maximális kontaktussal gyakorolható minimális sérülésveszéllyel, hiszen amikor a vesztes érzi, hogy alulmarad egyszerűen ‘kopogással’ jelzi a feladást. A brazil jiu-jitsuban minden haladó övfokozat tanári minősítést takar, éppen ezért nem könnyű megszerezni azokat. Vizsga nem létezik, a gyakorlónak folyamatosan kell bizonyítania rátermettségét és technikai tudását, különösképpen a minden edzés végén történő földharc küzdelmek során.

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) Capoeira óráról

Capoeira


Brazil harcművészet, akrobatikus elemekkel tűzdelt, történelmi hagyományokon alapuló zenével kísért küzdősport. Kicsik és nagyok, ügyesebbek és a sportban kevésbé járatosak is űzhetik. Rendkívüli sokoldalúságot kíván és nyújt egyszerre: nemcsak sport, zene, kulturális ismeretek, de közösségi funkciói miatt is igen népszerűvé vált Európában az utóbbi évtizedekben.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Core+Stretching óráról

Core+Stretching


Olyan óratípus, amely nem csupán az általános közérzetet javítja, hanem minden edzésforma remek kiegészítője lehet.
Mi is az a core-stabilizáció? A lumbális gerinc és a medence neutrális helyzetének izommunkával történő fenntartása a gyakorlatok végzése közben.
Mit is jelent ez?
Megerősítjük testünk központi (core) szakaszát.
Miért jó ez?
Azáltal, hogy stabilizálódnak a coreizmaink, testtartásuk javul, megszűnhetnek az ebből adódó esetleges fájdalmaink, általános közérzetünk jelentősen javul.
Helyes testtartásunk kialakulásával laposodik a hasfalunk, erősebb stabilabb lesz a testképünk.
Kutatások bizonyítják, hogy a core-szakaszunk rendszeres trenírozásával a többi sportágban jelentősen nőhet a teljesítményünk.
Az órát egy hosszabb strechinggel (nyújtással ) zárjuk, mely minden edzésnek fontos eleme kell hogy legyen.
iIzomláz várható-e? Igen, csak olyan izmainkban, amelyeknek a létezéséről eddig esetleg nem is tudtunk.

Az óratípus látogatható fitness és aerobik bérlettel, valamint AYCM kártyával is.

Órarend
Kép a(z) Dance Training óráról

Dance Training


Nekem való?
Amennyiben az alábbi állítások közül akár 1 is igaz rád, akkor mindenképpen ajánlom számodra a DanceTraining® edzését!

már unod az eddigi edzéseidet
monotonná váltak számodra a különböző aerobic-órák
szeretnél végre lefogyni
szeretnél nőies izomzatot, feszes, karcsú testet
szereted a legújabb, bulis zenéket
szeretnél rugalmasabb, hajlékonyabb lenni
jobb mozgásra vágysz, de a tánchoz nincs tehetséged
imádsz táncolni, és szeretnéd fejleszteni a mozgáskoordinációdat
öregnek érzed magad, hogy tánciskolába járj
botlábad és botfüled van, de szereted a zenét és a mozgást
szeretnéd úgy érezni magad edzés közben, mint egy valódi táncos
nem neked való a koreográfia tanulás

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) Emocean Yoga óráról

Emocean Yoga


Az Ocean yoga Amerikában már ismert, és közkedvelt szárazföldi változata a SUP (stand up and paddle) yogának, amihez nincs másra szükségünk csak egy jógamatracnyi helyre és egy emocean yoga deszkára. A gyakorlatokat egy speciális, instabil eszközön végezzük, amely a vízen való billegést imitálja, ezzel növelve a gyakorlatok intenzitását valamint az összpontosítást. A ringatozó mozgás és a fokozott koncentráció lenyugtatja az elmét, ezért kiváló stresszoldó módszer. A folyamatos egyensúlyozásnak köszönhetően a mély izmok egész gyakorlás közben aktívak, így fejlesztve az egész testet, feszesítve az izmokat. Az órán mindenki megtalálja a számára megfelelő kihívást és sikerélményt.

Az órákra előzetes regisztráció javasolt az eszközhasználat miatt. Jelentkezni a http://www.emoceanyoga.com oldalon lehetséges!

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) Gerinctréning óráról

Gerinctréning


Minden korosztályú, edzettségi szintű ember számára ajánlott, olyan speciális fitneszóra típus, mely a gerinc egészségének megőrzésére fekteti a főhangsúlyt.
Az óra fokozatos felépítésű, így bárki számára jól követhető. Az óra elején mobilizáló, majd erősítő,koordinációs képességet fejlesztő gyakorlatokat végzünk.
Sor kerül testünk core -központi- szakszának stabilizálására, erősítésére és hasizom gyakorlatokra is, természetesen gerincünk maximális védelme mellett. Mivel a nyújtás nagyon fontos összetevője az egészséges, harmonikus testfelépítés kialakításának, ezért az órát egy hosszabb streching blokkal zárjuk (ne feledjük a megrövidült izom, mindig gyenge izom).
Az óra során megtanuljuk felvenni a helyes testtartásunkat, melyet kis idő múlva már akaratlanul is minden tevékenységünk során gyakorolni fogunk, ezzel is javítva általános közérzetünket.

Az óratípus látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel és bérlettel, valamint AYCM kártyával is.

Órarend
  • Óraadók:

Kép a(z) Girly Dance - Haladó óráról

Girly Dance - Haladó


A Girly Dance óra szexi, modern csajos táncóra. Az órán magassarkúban vagy lapos cipőben is táncolhatsz. Könnyedén követhető koregográfia. Erre az órára azokat várjuk akiknek már van tácos tapasztalata.

A Girly Dance ahol igazán nőnek érezheted magad.

Minden alkalommal új egyszerű és követkhető koreográfiát tanulhatsz meg.

Az óra a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel és - bérlettel, valamint AYCM kártyával is látogatható.

Órarend
Kép a(z) Girly Dance - Kezdő óráról

Girly Dance - Kezdő


A Girly Dance óra szexi, modern csajos táncóra. Teljesen kezdőket és haladókat is várunk az órára. Az órán magassarkúban vagy lapos cipőben is táncolhatsz. Könnyedén követhető koregográfia. A Girly Dance ahol igazán nőnek érezheted magad.

Minden alkalommal új egyszerű és követkhető koreográfiát tanulhatsz meg.

Az óra a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel és - bérlettel, valamint AYCM kártyával is látogatható.

Órarend
Kép a(z) Has láb fenék óráról

Has láb fenék


Olyan alakformáló óratípus, ahol a főszerep a legkritikusabb zónáké. Hogy minél jobban meg tudjuk dolgoztatni e területeket, ezért egy-egy izomcsoportot több blokkban, változatos testhelyzetekben és különböző eszközökkel erősítünk.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Hot Iron óráról

Hot Iron


Az órán, zenére, személyreszabott súlyokkal, különböző tempókban dolgozunk. Az edzésterv havonta változik, hogy legyen időtök kellő mennyiségű súlyt választani. Minden főbb testrészre (comb, fenék, kar, váll. hát, has) edzünk.
Erősítő, alakformáló, határterheléses óratípus. Aki unja már a konditermi edzést, vagy változatosságot szeretne,annak itt a helye ! :)
Ezeken az edzéseken kismamák nem vehetnek részt .

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
  • Óraadók:

Kép a(z) Hot Iron kezdő  óráról

Hot Iron kezdő


Az órán, zenére, személyreszabott súlyokkal, különböző tempókban dolgozunk. Az edzésterv havonta változik, hogy legyen időtök kellő mennyiségű súlyt választani. Minden főbb testrészre (comb, fenék, kar, váll. hát, has) edzünk.
Erősítő, alakformáló, határterheléses óratípus. Aki unja már a konditermi edzést, vagy változatosságot szeretne,annak itt a helye ! :)
Ezeken az edzéseken kismamák nem vehetnek részt .

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Jumping Fitness óráról

Jumping Fitness


Egyedileg formatervezett trambulin, a legújabb, leghatékonyabb FITNESS aktivitás, ami koordinálja a test gyorsulását és lassulását, mindeközben kíméli az ízületeket és a gerincet!!!
Minden Jumpingon végzett gyakorlat javítja az anyagcserénket és segít a teljes felfrissülésben.
A JUMPING aerobic gyakorlatokat egy arra való, egyedileg tervezett trambulinnal végezzük, mely átmozgatja az egész testet, tartalmaz nyújtó, cardió, zsírégető, erősítő, lazító elemeket.

JUMPING FITNESS AZOKNAK VALÓ:
- akik szeretnek felszabadultan mozogni
- akik szeretik a vidám csoportos mozgásformát
- kicsit gyerekek akarnak maradni
- erősíteni, formálni szeretnék az izmaikat
- hatékonyan akarnak fogyni
- kímélni akarják az ízületeiket


Mindezek mellett a JUMPING SEGÍT:
Elősegíti a szervezet méregtelenítését
Fejleszti a „motorikus idegrendszert” koordinációt és a stabilitást
Szövet oxigénellátásokat növelni
Emésztést javít
Jótékonyan hat az inkontinenciára
Növeli a tüdő vitálkapacitását
Fáradtságot és menstruációs problémákat enyhíti
Serkenti az anyagcserét miközben csökkenti a túlsúlyt

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Jóga óráról

Jóga


Hatha jóga

A Jóga ősi művészetének gyakorlása bámulatos hatással van testi egészségünkre, szellemi
frissességünkre és lelki erőnlétünkre egyaránt. Ellenállóvá tesz minket a modern élet testi (pl. derék és hátfájás, keringési zavarok) és lelki bántalmaival (stressz, depresszió, koncentráció-hiány) szemben; szervezetünk öngyógyító folyamatait serkentve visszabillenti energiaháztartásunk egyensúlyát és utat nyit a növekedés belső és külső lehetőségeinek.

Az órákon a Hatha-jóga rendszerére épülő, anatómiailag precízen kidogozott gyakorlatok alatt a mély és tudatos légzésen keresztül fókuszáljuk a tudatunkat, és vesszük vissza hatalmunkat fokozatosan saját testünk irányítása felett. A bemelegítést követően különféle asanak gyakorlása során erősítjük vázizomzatunkat és növeljük gerincünk rugalmasságát, miközben a különféle izomcsoportjaink finom összehangolásával fejlesztjük koordinációs képességeinket és mélyítjük testtudatunkat. Az órák zárásaként relaxációval aktiváljuk a para-szimpatikus idegrendszerünket az öngyógyító folyamatok serkentéséhez, illetve így támogatjuk a tanultak rögzülését a testünkben a minél gyorsabb fejlődés ösztönzése érdekében.

Az óratípus látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel és bérlettel valamint AYCM kártyával.

Órarend
Kép a(z) Kangoo óráról

Kangoo


Féktelen jókedvvel!

A dinamikus, izzasztó edzés kedvelőit egészen biztosan elvarázsolja ez a módszer. Szökdécselés ötven percen keresztül: mintha csak röpködne a levegőben! 

Mielőtt az ízületeit kezdené félteni, figyelmeztetjük: a térde és a bokája a lehető legnagyobb biztonságban van.

Az edzés kezdetén minden résztvevő speciális kangoo-cipőt húz a lábára, aminek az alján egy rugalmas szerkezet van. Ez segít abban, hogy magasra szökkenhessünk, közben pedig óvja a lábat a talajba csapódás erejétől. Olyan hatékonyan kíméli az ízületeket, hogy azok is kipróbálhatják a kangoot, akik egyébként el vannak tiltva a térdízületeket vagy a gerincet az átlagosnál jobban terhelő sportoktól.

A kangoo-edzés rendkívül intenzív, és a szökdelő mozdulatokat nagyon sokféleképp lehet variálni, így kellően változatos is, és rendkívül hatékony a zsírpárnák eltüntetésében. 
Különösen erőteljesen mozgatja meg az alsótest izmait, keményen dolgoznak a comb és a vádli, nem beszélve a farizmokról.


Kinek ajánljuk:
- Azoknak, akiket a jó zene, a lendületes mozdulatok motiválnak.
- Aki szereti, ha alaposan elfárad, és még jobban megizzad az edzésen.
- Karcsúbb alakra, izmosabb combra és fenékre vágyóknak.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Kangoo cipő bérlés 500 Ft.

Órarend
Kép a(z) Karate  óráról

Karate


A karate egy szabadkezes japán küzdősport. A karate jelentése szó szerint: üres kéz, értelem szerint pedig, olyan fegyver nélküli harcművészet, melyben a karatét űző tanuló saját testrészeit, de leginkább végtagjait használja fegyverként. Karate - do jelentése: Kara-üres, Te-kéz, Do-út, tehát üres kéz útja. Lényege: jellem, tisztelet, szorgalom, önuralom, akarat.

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) Kettlebell  óráról

Kettlebell


A kettlebell egy hagyományos orosz öntöttvas súly, úgy néz ki, mint egy füles ágyúgolyó. Az 1986-os Szovjet Súlyemelő Évkönyv megfogalmazása szerint „nehéz lenne még egy olyan sportot találni, ami olyan mélyen gyökerezik népünk történelmében, mint a kettlebell-sport”. A kettlebell annyira népszerű volt a cári Oroszországban, hogy minden erőművészt vagy súlyemelőt girjeviknek neveztek, azaz „kettlebellesnek”. „Nincs még egy olyan sportág, amely olyan jól fejlesztené az izomerőt és a testet, mint a kettlebell-sport” – írta Ludvig Csaplinszkij a Hercules c. orosz folyóirat egy 1913-as számában. A szovjet időkben olyan súlyemelő-legendák kezdték olimpiai karrierjüket a kettlebellel, mint Vlaszov, Zsabotyinszkij és Alekszejev. Jurij Vlaszov, aki legyőzte a nagy Paul Andersont, egyszer félbeszakította egy nyugati újságírónak adott interjúját, hogy egy dupla kettlebell nyomást csináljon. „Csodálatos gyakorlat” – fűzte hozzá a világbajnok súlyemelő – „nehezen találnánk még egy olyan gyakorlatot, amely jobban fejlesztené az erőt és a hajlékonyságot egyszerre”. Az orosz különleges egységek sokban köszönhetik acélos erejüket, halálos gyorsaságukat és kimeríthetetlen állóképességüket a kettlebell edzésnek. „Katona, légy erős!” – a szovjet fegyveres erők erőnléti edzésének kézikönyve hangsúlyozza, hogy a kettlebell edzés „az erőfejlesztés egyik leghatékonyabb eszköze”, amely „az emberi erő-potenciál kiaknázásában új korszakot” képvisel.

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) Kiscsoportos funkcionális óra óráról

Kiscsoportos funkcionális óra


Kiscsoportos funkcionális edzés, programozott edzésterv, garantált fejlődés, erősödj, legyen atletikus a külsőd 8 hét alatt.

A program tartalmazza az FMS mérést, valamint személyre szabott étrend kialakítását.

A létszám korlátozott, maximum 8 fő vehet részt az órán. Ezért javasoljuk az előzetes bejelentkezést személyesen vagy az alábbi elérhetőségeken: +36 1 463 1320, sportkozpont@bmesport.hu.

Tippek, ötletek, hogyan hozd ki magadból a maximumot! Konzultálj az edzőinkkel!
​Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy naprakész legyél: https://www.facebook.com/groups/1151621731607776/?source=create_flow

Árlista: http://bmesport.hu/prices

Az óratípus csak a kiscsoportos órára érvényes jeggyel és bérlettel látogatható!

Órarend
Kép a(z) Krav maga óráról

Krav maga


Bárki számára elérhető. A krav maga technikái úgy lettek kialakítva, hogy azokat nemtől, kortól és testi adottságoktól függetlenül akárki hatékonyan alkalmazni tudja

Valós szituációkban bizonyít. Világszerte számos katonai egység és rendvédelmi szerv közelharc kiképzésének alapja a Krav Maga.

Könnyen megtanulható. A rendszer technikák a természetes, ösztönös emberi védelmi reakciókra épülnek, így azokat rendkívül gyorsan elsajátíthatod.

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) MAFC aerobik óráról

MAFC aerobik


MAFC Aerobik

2011. óta a Műegyetemi Atlétikai és Futball Club Szabadidő szakosztályának Aerobik tanfolyamvezetője vagyok. Aerobik sportoktatói oklevelet a Semmelweis Egyetem, Testnevelési és Sporttudományi Karon (TF) szereztem 2011-ben, azóta tartok órákat a BME-n.

Az órák nehézsége a résztvevők állapotától függően változik, de minden alkalommal garantált az izomláz.
Az órákat a klasszikus aerobik órára építem, vagyis az első fél órában fejlesztjük a koordinációs képességet, a ritmusérzéket és az állóképességet! A klasszikus aerobik mellett változatos gyakorlatokkal az alakunkat is formáljuk. Az órák keretében ízelítőt kaphattok a koreográfiás aerobik, erősítő, alakformáló, boksz, zsírégető, labdás és súlyzós edzésekből, egy alkalommal felelevenítjük az általános iskolai tesióra elemeit, továbbá gerinctorna gyakorlatokat is végzünk, mindezt féléves bontásban. Szerdánként step aerobikkal várlak benneteket. Az óra elengedhetetlen része a megfelelő bemelegítés és az óra végi nyújtás, valamint a jó hangulat! Gyere, próbáld ki te is, meglátod, élvezni fogod!

Kedves mozogni vágyó Hölgyek/Asszonyok!
A MAFC aerobik tanfolyam keretében életkortól függetlenül várom szeretettel azokat, akik szeretik a változatosságot!

Az órák elérhetősége:
Hétfőn 17:00-18:00 között, emeleti “Dühöngő” terem
Szerda 16:00-17:00 között, alagsori kisterem

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
  • Óraadók:

Kép a(z) Salsa óráról

Salsa


A salsa egy világszerte elterjedt társasági tánc neve, mely az utcai latin táncokhoz sorolható.

Kezdő és haladó salsa októbertől Dános Tímea vezetésével a BME Sportközpontban.

Elérhetőség: info@firedancesalsa.hu

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel.

Az órára az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
  • Óraadók:

Kép a(z) Spartan óráról

Spartan


Csoportos funkcionális köredzések minden héten, hétfőn és csütörtökön 18.00-19.00 óráig és 19.00-20.00 óráig a Sportközpont nagy termében.

A Spartan Training egy sokrétű FUNKCIONÁLIS EDZÉSMÓDSZER mely eredetileg küzdősportolók, harcművészek fizikai képességeinek fejlesztésére lett megalkotva, mely hatékonysága miatt később önálló edzésmódszerré vált. A rendszer jelszava “Never Give Up!”, vagyis “Soha Ne Add Fel”!

Ez a hozzáállás teszi egyedivé a Spartan módszert. Vagyis itt nem csak a fizikai edzésekről szól a dolog, hanem a megfelelő motiváció megtalálásáról és a saját korlátok ledöntéséről is.

Ebben az edzésmódszerben minden megtalálható, ami a súlyzós edzést, az erőléti edzést és a strechinget ötvözi

Jellemzői közé tartozik a széles eszközkészlet, a fizikai képességek közül pedig kiemelt figyelmet kap az erő-állóképesség és a robbanékonyság fejlesztése. Az erőnléti gyakorlatok pszichikai részekkel is kiegészülnek ("Soha ne add fel!")

Edzéseken kiemelt hangsúlyt fektetünk a különböző kettlebell gyakorlatok helyes elsajátítására, mely minden további fejlődés alapja!

A technikai sajátosságokon túl, a hozzáállás teszi egyedivé a Spartan módszert. Vagyis itt nem csak a fizikai edzésekről szól a dolog, hanem a megfelelő motiváció megtalálásáról és a saját korlátok ledöntéséről is!

Spartan Training - a komfortzónán túl

Tippek, ötletek, hogyan hozd ki magadból a maximumot! Konzultálj az edzőinkkel!
​Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy naprakész legyél: https://www.facebook.com/groups/707946055974477/


Az óratípus a Sportközpontban érvényes fitness és aerobik jeggyel, fitness és aerobik bérletekkel valamint AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) SpineUp óráról

SpineUp


Minden korosztályú, edzettségi szintű ember számára ajánlott, olyan speciális fitneszóra típus, mely a gerinc egészségének megőrzésére fekteti a főhangsúlyt.
Az óra fokozatos felépítésű, így bárki számára jól követhető. Az óra elején mobilizáló, majd erősítő,koordinációs képességet fejlesztő gyakorlatokat végzünk.
Sor kerül testünk core -központi- szakszának stabilizálására, erősítésére és hasizom gyakorlatokra is, természetesen gerincünk maximális védelme mellett. Mivel a nyújtás nagyon fontos összetevője az egészséges, harmonikus testfelépítés kialakításának, ezért az órát egy hosszabb streching blokkal zárjuk (ne feledjük a megrövidült izom, mindig gyenge izom).
Az óra során megtanuljuk felvenni a helyes testtartásunkat, melyet kis idő múlva már akaratlanul is minden tevékenységünk során gyakorolni fogunk, ezzel is javítva általános közérzetünket.

Az óratípus látogatható a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel és bérlettel, valamint AYCM kártyával is.

Órarend
Kép a(z) Spinning óráról

Spinning


A spinning az egyik leghatékonyabb zsírégető sport.
Bármikor elkezdhető, edzettségi szinttől függetlenül.
Javítja a keringési rendszert, erősíti a szívet.
Nagymértékben javítja állóképességünket, általános kondíciónkat.
Ízületkímélő
Stressz-oldó hatású
Szórakoztató

A spinning órákra előzetes regisztrációra van lehetőség. Az alábbi elérhetőségeken jelezheted részvételi szándékod: sportkozpont@bmesport.hu +36 1 463 1320, vagy facebook üzenetben az oldalunkon.

Azok akik három alkalommal nem jelentek meg a foglalt időpontban továbbiakban nincs lehetőségük regisztrálni az órákra.

Lemondási szándékod kérjük jelezd e-mailen vagy facebook üzenetben nekünk.

Köszönjük!

Az óraítus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Stroops óráról

Stroops


A Stroops eszközök a Core izomzat, egyensúly, kitartás, erő, rugalmasság és állóképesség növelésére alkalmas eszközök.

A Stroops® termékek segítségével jelentősen fejleszthető az erő, állóképesség, gyorsaság, illetve a robbanékonyság.

Fitneszben, élsportban és a rehabilitációban is kiválóan alkalmazhatóak a különböző méretű, erősségű funkcionális eszközök.

Rendszeres és célzott használata, illetve a gyakorlatok széles spektruma fejleszti az izmokat és nagyobb teljesítményre sarkallja azokat!


Erőnléti edzés, sportolói erőnlét fejlesztés, állóképesség és robbanékonyság fejlesztése.

Rehabilitációs eszközként is funkcionál, használd a funkcionális eszközöket a sérülések megelőzésére, továbbá azok kezelésére!

Tippek, ötletek, hogyan hozd ki magadból a maximumot! Konzultálj az edzőinkkel!
​Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy naprakész legyél: https://www.facebook.com/groups/707946055974477/


Az óratípus a Sportközpontban érvényes fitness és aerobik jeggyel, fitness és aerobik bérletekkel valamint AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Személyi edzés óráról

Személyi edzés


Miért érdemes személyi edzőhöz fordulni?

Mert a szakember által végzett és koordinált edzés során a vendég gyorsabban és hatékonyabban éri el a kívánt célt.

A személyi edzés mindig egyénre szabott, az adottságnak és a fizikai állapotnak megfelelően zajlik.

Az edző a gyakorlatok pontos és precíz végrehajtására tanítja meg a klienst.

A személyi edző motiválja a vendéget.

Preventív segítséget nyújt. Segít megelőzni az esetleges sérüléseket.

Segít a helyes táplálkozás kialakításában.

Órarend
Kép a(z) TRX köredzés óráról

TRX köredzés


Az órán TRX kötéllel, súlyokkal, különböző eszközök segítségével, időre dolgozunk. 8-9 állomáson keresztül, minden testrészre erősítünk.

A TRX fejleszti a törzs-és a hasizmokat, fejleszti az egyensúly és az állóképességet. A feladatok, állomások minden órán változnak.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Taiji óráról

Taiji


Yang stílusú Taiji, Xingyi, Bagua (http://belsokungfu.hu/)
A Taiji, a Xingyi és a Bagua kínai belső stílusú harcművészetek, melyekben nagy hangsúlyt kap az egészségmegőrzés. Míg a külső stílusokra a keménység, a fizikai erő használata jellemző, a belső stílusok a belső erő használatán alapulnak. Gyakorlásuk során a lágyságban megnyilvánul a keménység, a keménységben pedig a lágyság (yinyang), fontosabb az éberség, az ellenfél érzékelése és az ellenfél viselkedése szerinti gyors “változékonyság”, mint a fizikai erő. A gyakorlás nagyfokú tudatosságot igényel és az egész test összhangját, mely elvezet a szív, a szándék, a qi és az erő egységéhez. Mivel a figyelem mindig a mozdulatokon kell legyen, kiváló agytorna és stresszoldó módszer is egyben!
Lu Mester tanításának értéke többek között abban rejlik, hogy hagyományos kínai orvosként az emberi test működését és az egészség megőrzésének ősi kínai módját igazán mélyen ismeri, ugyanakkor – hiteles mestereinek köszönhetően – tradícionális, alkalmazáscentrikus kungfuja a gyakorlatban is használható, valódi harcművészeti értéket képvisel. Mindezt pedig eredeti formájában, hagyományos módszerekkel adja át tanítványainak, ami Európában igazi kuriózum!
Lu Mester türelmes útmutatása mellett a kungfu iránt érdeklődők és az egészségmegőrzésre vágyók is megtalálják a nekik való gyakorlási formát. Gyere, és próbálj ki egy edzést!
Bővebb info: http://belsokungfu.hu/

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) Taktikai önvédelem óráról

Taktikai önvédelem


Mi az a Taktikai Önvédelem?
A Wolfe’s Taktikai önvédelem egy olyan nyugati önvédelmi képzés, aminek alapjait a keleti harcművészetek adják, de nem szépszerűségük, hanem hatékonyságuk. Az 1920-as évek óta ezek a technikák leegyszerűsödtek, letisztultak, tökéletesedtek, míg egy olyan rendszerré értek, amit nagyon könnyen, gyorsan meg lehet tanulni és maximális hatékonysággal használni a veszélyhelyzetben. A második világháború kezdete óta ezt a módszert számtalan hadsereg, katonai- és rendőri alakulat tette magáévá, a mai napig ezzel készítik fel a legnagyobb fegyveres erők tagjait – beleértve olyan világhírű szervezeteket is, mint például az FBI vagy a CIA.

A háromszintű képzést mindenki a saját tempójában tudja elsajátítani, az edzések kis létszámú csoportokban zajlanak, mindig 2 instruktor jelenlétében, ezzel garantálva, hogy minden tanulóra maximális figyelem jut. A speciális edzéstervnek köszönhetően bárki tud csatlakozni a tréninghez és pár hónapon belül fel tud zárkózni a haladóbbakhoz. Az alapok elsajátítása nagyon könnyű, és rövid idő alatt az állóképességed is látványos fejlődésen megy keresztül! – A Wolfe’s Taktikai önvédelem edzései érdekesek, és izgalmasak, az oktatók semmilyen kifogást nem fogadnak el, soha nem fogják hagyni, hogy feladd.

Épp ezzel fogod kitolni saját határaidat, és olyan állóképességre szert tenni, amit soha nem gondoltál volna magadról! Ez nem való mindenkinek; az edzésekre olyan embereket várunk, akik jobbak akarnak lenni. Őket viszont nemtől, kortól és fizikai felkészültségtől függetlenül tárt karokkal és sok szeretettel.

Csak a gyengék keresik folyamatosan a kifogásokat, aki erősödni akar, az vállalja a fejlődés nehézségeit.

Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy, valamint AYCM kártyával is látogatható.

Elérhetőség

Benkő Árpád: 06 70 246 1317

Órarend
Kép a(z) Walkenergie óráról

Walkenergie


WALKenergie
ZSÍRÉGETÉS–ALAKFORMÁLÁS–ÁLLÓKÉPESSÉG–ERŐNLÉT

A WALKenergie egy olyan indoor walking program, amely csoportosan, zenére, edzői irányítással végezhető mindenki számára kortól, nemtől, testsúlytól függetlenül. A csoportos edzések közül messze a leghatékonyabb zsírégető tréning, mindemellett pedig kiváló állóképesség fejlesztő és alakformáló hatása is bizonyított.

Miért jó?
– mert gyalogolni mindenki tud, így bárki végezheti nemtől, kortól és testsúlytól függetlenül
– mert egész évben űzhető
– mert az egész testre kifejti jótékony hatását
– mert aki egyszer „rákapott az ízére” annak az élete részévé válik

Kinek való?
– annak, aki szeret csoportosan, zenére, jó hangulatban edzeni
– annak ,aki szereti, hogy a tréning teljes körű edzői odafigyelés mellett zajlik
– annak, aki egyszerűen ki szeretne kapcsolódni, levezetni a felhalmozódott feszültséget
– annak, aki testsúlycsökkenést szeretne elérni
– annak, aki az állóképességén szeretne javítani
– annak, aki tónusosabbá szeretné tenni izmait

A WALKenergie a versenysport szektorban is kiválóan alkalmazható, például a biatlonban és a triatlonban egyaránt, de jól használható rehabilitációs programok során is.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Az órára előzetes bejelentkezés szükséges: +36 1 463 1320

Órarend
Kép a(z) Zsírégető és has óráról

Zsírégető és has


Intervall típusú óraként tartom, azaz a magasabb és alacsonyabb intenzitású gyakorlatszakaszok váltakoznak, meghatározott időhöz, vagy ismétlésszámhoz kötve; step padon, vagy anélkül, sok-sok hasizmot erősítő elemmel kombinálva. Az intervall edzés csodája, hogy az eddigi leghatékonyabb módszer az állóképesség fejlesztésére, és az anyagcsere serkentésére; megtartva ezt a jótékony hatását az edzés utáni, és a köztes időszakokban is!

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Zumba óráról

Zumba


A világon nagy teret hódító Zumba® fitness elhozta az alakformálás új módszerét. A Zumba® egyesítve a latin ritmusokat könnyen tanulható lépésekkel, mozdulatokkal, páratlanul egyedülálló fitnessprogramot hozott létre.

Egy 60 perces zumba oktatás alkalmával kb. 600 kalóriát égetsz el, miközben növeled az állóképességed, strapabíróképességed.
A táncokba beépített zumba® gyakorlatokkal erősíted izmaidat és formálod alakod úgy, hogy nem is tudsz róla.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend
Kép a(z) Zóna  óráról

Zóna


A Péntek Enikő által megalkotott ZONA edzésmódszer, Enikő első hivatalos Zóna edzőjével, Rajnai Kingával a BME Sportközpontban! A Zóna edzés kardió-intervall és funkcionális erősítő elemek, testzónák szerinti váltakozásán alapszik, amelyeket blokkonként váltogatunk, így az egész testet megdolgoztatjuk. Tökéletes zsírégető és állóképesség növelő, mégis szórakoztató, könnyen megszerethető edzésforma. Nőknek és férfiaknak egyaránt kihívást jelent! Mindenkinek ajánlom, aki szereti a pörgős és hatékony edzést. Az intenzitás rajtad múlik, ha kezdő vagy, visszafogottabban, ha haladó, 100%-os erőbedobással csináld!
Mit hozz magaddal?
Innivalót, kényelmes edzőruhát, polifoam matracot (korlátozott számban a helyszínen rendelkezésre áll)
Belépő: 1500 Ft
Várlak sok szeretettel, minden csütörtökön 18:00-19:00-ig a nagy aréna teremben!
Bővebb infó: Facebook „Rajnai Kinga oldala” Instagram: rajnaikinga


Az óra nem látogatható a Sportközpontban érvényes bérletekkel. Az oktatónál váltható belépőjegy.

Órarend
Kép a(z) bodyART óráról

bodyART


A statikus és dinamikus erőelemek nyújtó és lazító hatású gyakorlatok
A bodyART® edzéssel fejlődik a hajlékonyág, az erő, az állóképesség, a kitartás, az egyensúlyérzék, a stabilitás, a türelem, a tudatosság, illetve olyan készségek és képességek, amelyek a harmonikus mozgás, a tudatos lét elkerülhetetlen alapjai.

Az óratípus a Sportközpontban érvényes aerobik jeggyel, aerobik bérletekkel és AYCM kártyával látogatható!

Órarend